Είναι το πιάτο που παραμιλάμε και περιμένουμε να φάμε όταν η φίλη Jo κάνει καλέσματα, γενικά όταν υπάρχει κόσμος ορεξάτος. Σας γράφω τη βασική συνταγή, που πολλαπλασιάζετε όσο θέλετε ανάλογα με τα άτομα γιατί έχει την ιδιότητα να μη χάνονται οι αναλογίες και η γεύση ούτε στις μεγάλες ποσότητες – μέχρι 4 πακέτα κοτόπουλο έχουμε φτιάξει και έγινε ανάρπαστο!
Υλικά για 6-8 άτομα
2 πακέτα στήθος κοτόπουλο
2 -3 ξινόμηλα
1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό, χωρίς ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, κάρι, σκόνη τζίντζερ, κουρκουμά
1 κονσέρβα γάλα καρύδας 500ml ή
εναλλακτικά μια κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών) 500 ml
Αραβοσιτέλαιο
Ρύζι μπασμάτι που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Εκτέλεση
Περνάς το κοτόπουλο σε wok ή σε βαθύ τηγάνι με αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά και σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορεί να κάνεις τη διαδικασία σε δύο δόσεις αν είναι πολύ, γιατί δεν κάνει να πέφτει η θερμοκρασία και να βγάζει υγρά, πρέπει να θωρακιστεί και να ψηθεί. Βγάζεις το κοτόπουλο σε πιατέλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρεις, σε μέτρια φωτιά, τα ξινόμηλα με τα κομμάτια του ανανά που έχεις στραγγίσει από τον χυμό τους. Προσθέτεις πάλι το κοτόπουλο και αλάτι πιπέρι, 2-3 κουτ. σούπας κάρυ, 1 κ. γ. τζίντζερ, 1 κ. γ. κουρκουμά και το γάλα καρύδας. Αφήνεις να μελώσει σε μέτρια φωτιά και να δέσει η σάλτσα.
*Το μυστικό για αυτή την πανεύκολη συνταγή είναι η ποιότητα των μπαχαρικών. Οπότε ή πας στα ειδικευμένα μπαχαρτζίδικα και προμηθεύεσαι φρέσκα ή στο mark’s & spencer food ή στοn Θανόπουλο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι που του έχεις προσθέσει στο βρασμό μια κ.σ. κάρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.