Λαδένια Κιμώλου, μαραθόπιτα Κρήτης, πιροσκί με χειροποίητη ζύμη και μέσα κιμά ή λουκάνικο, στριφτάρι Σκοπέλου και πολλές ακόμη παραδοσιακές γεύσεις φουρνίζονται καθημερινά στο Α λα γκρεκ, στην καρδιά του Χαλανδρίου, και μας έχουν πάρει τα μυαλά.
Για έναν καφέ σταμάτησα και αυτό επειδή με οδήγησε η μυρωδιά του φρεσκο-αλεσμένου κόκκου. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε γυάλες γεμάτες μπισκότα με μεθυστικά αρώματα από πορτοκάλι μανταρίνι και γλυκάνισο, μουστοκούλουρα, cookies και κριτσίνια κάθε λογής, όλα τους κάνουν δύσκολη την απόφαση ενώ δεν λείπουν τα αφράτα και μοσχοβολιστά από χαλέπι και μαστίχα τσουρέκια.
Αυτές είναι μόνο λίγες από τις λιχουδιές που ετοιμάζει ο σεφ του Α λα γκρεκ Κωστής Κωστάκης που λατρεύει τις ζύμες και τα παραδοσιακά υλικά της ελληνικής γης. Όλες οι συνταγές έχουν τη δική του ξεχωριστή πινελιά αλλά ο ίδιος, δεν παύει να εμπνέεται από τη μεσογειακή φιλοσοφία και συγκεκριμένα από τις γεύσεις της γενέτειράς του, Κρήτης.
Ο συνοδοιπόρος του Κωστή είναι ο Γιάννης Πετρής, (ψυχολόγος μεν, η ψυχή του Α λα Γκρεκ δε), έχει αναλάβει όλο το interior design του μαγαζιού που θυμίζει το σπίτι της μαμάς με τα κοφτά σεμεδάκια στα έπιπλα από καρυδιά, τις κρυστάλλινες καράφες με τα χειροποίητα λικέρ και τα βαζάκια με τις μαρμελάδες αλλά και αυτήν την αίσθηση της επιστροφής στο σπίτι, της ζεστασιάς και της φιλοξενίας.
Αξίζει να δοκιμάσετε πέραν όλων των παραπάνω κολασμένων, και τη μοναδική ταχινόπιτα, το κουλουράκι τύπου Θεσσαλονίκης από χαρουπάλευρο, τα ξεροτήγανα Ιεράπετρας, τη γαλατόπιτα και τις μπάρες δημητριακών με superfoods και μέλι.
Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, 211 0122071
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.