Θεματα

Α λα γκρεκ: πίτες, μπισκότα και αγάπη

Σταματάς για ένα καφέ και παίρνεις απ’ όλα!

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124405-279120.jpg

Λαδένια Κιμώλου, μαραθόπιτα Κρήτης, πιροσκί με χειροποίητη ζύμη και μέσα κιμά ή λουκάνικο, στριφτάρι Σκοπέλου και πολλές ακόμη παραδοσιακές γεύσεις φουρνίζονται καθημερινά στο Α λα γκρεκ, στην καρδιά του Χαλανδρίου, και μας έχουν πάρει τα μυαλά.

Για έναν καφέ σταμάτησα και αυτό επειδή με οδήγησε η μυρωδιά του φρεσκο-αλεσμένου κόκκου. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε γυάλες γεμάτες μπισκότα με μεθυστικά αρώματα από πορτοκάλι μανταρίνι και γλυκάνισο, μουστοκούλουρα, cookies και κριτσίνια κάθε λογής, όλα τους κάνουν δύσκολη την απόφαση ενώ δεν λείπουν τα αφράτα και μοσχοβολιστά από χαλέπι και μαστίχα τσουρέκια.

image

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις λιχουδιές που ετοιμάζει ο σεφ του Α λα γκρεκ Κωστής Κωστάκης που λατρεύει τις ζύμες και τα παραδοσιακά υλικά της ελληνικής γης. Όλες οι συνταγές έχουν τη δική του ξεχωριστή πινελιά αλλά ο ίδιος, δεν παύει να εμπνέεται από τη μεσογειακή φιλοσοφία και συγκεκριμένα από τις γεύσεις της γενέτειράς του, Κρήτης.

Ο συνοδοιπόρος του Κωστή είναι ο Γιάννης Πετρής, (ψυχολόγος μεν, η ψυχή του Α λα Γκρεκ δε), έχει αναλάβει όλο το interior design του μαγαζιού που θυμίζει το σπίτι της μαμάς με τα κοφτά σεμεδάκια στα έπιπλα από καρυδιά, τις κρυστάλλινες καράφες με τα χειροποίητα λικέρ και τα βαζάκια με τις μαρμελάδες αλλά και αυτήν την αίσθηση της επιστροφής στο σπίτι, της ζεστασιάς και της φιλοξενίας.

image

Αξίζει να δοκιμάσετε πέραν όλων των παραπάνω κολασμένων, και τη μοναδική ταχινόπιτα, το κουλουράκι τύπου Θεσσαλονίκης από χαρουπάλευρο, τα ξεροτήγανα Ιεράπετρας, τη γαλατόπιτα και τις μπάρες δημητριακών με superfoods και μέλι.

Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, 211 0122071

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.