Θεματα

Μακεδονία ξακουστή, των Χρυσών Σκούφων χώρα!

Η A.V. δοκιμάζει και χαιρετίζει τη δαφνοστεφανωμένη κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας.

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124077-278424.jpg

Στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, αλλά και στο Σκλήθρο του νομού Φλωρίνης, στα πέριξ του Αμυνταίου μα και στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, παντού πήγαμε, δοκιμάσαμε, γράψαμε και αποθεώσαμε την Ελληνική Κουζίνα, που οι διάκονοί της σάρωσαν τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους. Επαληθευτήκαμε και δικαιωθήκαμε: ο «Κοντοσώρος», η «Μαριγούλα», οι αδελφοί «Ναουμίδη» και ο «Θωμάς», για άλλη μια χρονιά, πιστοποίησαν όχι μόνο την κλάση και τη μοναδικότητά τους, αλλά και υπέδειξαν τον δρόμο για εκδρομές και ασκήσεις με χύτρες ακριβείας επί της μακεδονικής γης. Η ζωή δεν είναι μόνο μπακαλιάρος με σκορδαλιά, μωρό μου, μιας και τριήμερο έρχεται, διαφυγές θα παίξουν, και ορίστε η ευκαιρία να τεστάρετε ιδίοις ορέξοις τα καλύτερα σημεία της εν Βορρά γεύσεις, με τους καλύτερους να μαγειρεύουν μοναχά και για πάρτη σας! Η κουζίνα τους, οι συνταγές τους και η ατμόσφαιρα όλων των εστιατορίων, πέραν της γεωγραφικής τους θέσης, έχει και άλλο ένα κοινό. Πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις και όχι για απρόσωπα "καλά" ρεστοράν όπου τρώνε οι επώνυμοι σίδερο και οι τρέντηδες ατσάλι. Δοκιμάστε, κλικάρετε τώρα...

«Κοντοσώρος»: Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, 14,5/20

image


«Θωμάς»: Μακεδονίτικη, 14/20

image


«Μαριγούλα»: Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, 14/20

image


«Ναουμίδης»: Κλασική Ελληνική Κουζίνα, 14/20

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.