- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γίνεται πανεύκολα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και σε γεμίζει με όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ο λόγος για αυτή την καταπληκτική πίτσα με αυγά και αβοκάντο, που εννοείται ότι μπορείς να φας οποιαδήποτε στιγμή, αλλά που ταυτόχρονα είναι το τέλειο πρωινό για τις πιο απαιτητικές μέρες της εβδομάδας.
Υλικά για 6 άτομα:
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
12 χοντρές φέτες μπέικον
10 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
6 αυγά
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και αλείφουμε με τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μπέικον (που προηγουμένως έχουμε τσιγαρίσει) και τα ντοματάκια. Σπάμε τα αυγά πάνω από όλη την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και τα αυγά να μαγειρευτούν σύμφωνα με την προτίμησή μας (μελάτα ή πιο σφιχτά). Βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το αβοκάντο πάνω από όλη την πίτσα. Ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Τέλος γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.