Γίνεται πανεύκολα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και σε γεμίζει με όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ο λόγος για αυτή την καταπληκτική πίτσα με αυγά και αβοκάντο, που εννοείται ότι μπορείς να φας οποιαδήποτε στιγμή, αλλά που ταυτόχρονα είναι το τέλειο πρωινό για τις πιο απαιτητικές μέρες της εβδομάδας.
Υλικά για 6 άτομα:
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
12 χοντρές φέτες μπέικον
10 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
6 αυγά
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και αλείφουμε με τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μπέικον (που προηγουμένως έχουμε τσιγαρίσει) και τα ντοματάκια. Σπάμε τα αυγά πάνω από όλη την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και τα αυγά να μαγειρευτούν σύμφωνα με την προτίμησή μας (μελάτα ή πιο σφιχτά). Βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το αβοκάντο πάνω από όλη την πίτσα. Ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Τέλος γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.