Θεματα

Μπορεί η νηστεία να είναι νόστιμη;

Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου έχει νηστίσιμες συνταγές, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123906-277892.jpg

Στο μυαλό μας νηστεία σημαίνει άνοστο φαγητό, απαγορευμένοι καρποί, στέρηση και αποχή από όλα τα αγαπημένα μας πιάτα. Σωστά; Όχι πια. Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου ήρθε να τα ανατρέψει όλα αυτά.

Η γνωστή σεφ μπορεί να έχει σπουδάσει στις πιο διάσημες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού, να έχει μπει στα σαλόνια μας μέσα από τις πετυχημένες της μαγειρικές εκπομπές, να έχει δοκιμαστεί μέσα από το ελληνικό εστιατόριο που άνοιξε στη Γαλλία και το γαλλικό που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα. Καμία από όλες αυτές τις διαδρομές όμως δεν γέννησε την ιδέα του καινούργιου της βιβλίου. Αντίθετα η νοστιμιά των νηστίσιμων συνταγών είχε φωλιάσει καιρό πριν στο γευστικό της υποσυνείδητο, την εποχή που σε ένα σπίτι της ελληνικής επαρχίας η γιαγιά της «μαγείρευε όσπρια σε χίλιες δυο παραλλαγές», όπως εξομολογείται και η ίδια στον πρόλογο.

Ξεφυλλίζοντας, θα συναντήσεις του κόσμου τις συνταγές, πλούσιες και όλες τους νηστίσιμες, χωρισμένες σε εννιά χορταστικές κατηγορίες: ορεκτικά και μεζέδες, αλοιφές και σαλάτες, πίτες και τάρτες, ψάρια και θαλασσινά, ρύζια και ζυμαρικά, λαχανικά και λαδερά, σούπες και όσπρια, κεράσματα και γλυκά, ενώ στην τελευταία, κατηγορία σε περιμένουν οι «θησαυροί απ’ το κελάρι». Συνολικά θα βρεις 114 συνταγές που πείθουν και το πιο δύσπιστο στομάχι ότι η νηστεία κρύβει στις ρίζες της μια μεγάλη νοστιμιά.

*Το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Τιμή: €18.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.