- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εναλλακτικό cheesecake χωρίς ζάχαρη σε μόλις 2’ !
Εναλλακτικό cheesecake χωρίς ζάχαρη σε μόλις 2’ !
Το cheesecake έχει κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τα αγαπημένα μας γλυκά. Συνδυάζει μπισκοτένια βάση με αφράτη κρέμα και φρουτώδες topping. Οι παραλλαγές του ουκ ολίγες μια και πρόκειται για γλυκό- έμπνευση. Εμείς ωστόσο σκεφτήκαμε την πιο απλή και εύκολη συνταγή που φτιάχνεται σε 2 λεπτά από αγνά υλικά, έχει λίγες θερμίδες, είναι υγιεινό και μπορείτε να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας: για πρωινό, ως ελαφρύ επιδόρπιο ή βραδινό.
Yλικά για δύο άτομα:
5 κ. σ. νιφάδες βρώμης
2 μπισκότα τύπου digestive
1/2 κ. γλ. κανέλα σκόνη
3 κ. σ. μέλι
1 στικ φρέσκιας βανίλιας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 κ. σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1/2 λεμόνι (ξύσμα)
10 – 12 φράουλες
3-4 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για τη βάση:
Τρίβουμε στο mixer τη βρώμη, τα μπισκότα και την κανέλα. Μοιράζουμε στα ποτηράκια το μείγμα και περιχύνουμε από πάνω με λίγο μέλι (περίπου μισό κουταλάκι για κάθε ποτήρι) για να σταθεροποιήσουμε τη βάση μας.
Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι. Παίρνουμε προσεκτικά τα σποράκια της φρέσκιας βανίλιας, ανοίγοντας προσεκτικά με ένα πλατύ μαχαίρι το στικ και «γδέρνοντας» μαλακά το εσωτερικό, τα ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα ποτήρια την κρέμα.
Για το topping:
Πλένουμε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βουτάμε σε μέλι και στη συνέχεια τις προσθέτουμε στα ποτηράκια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και πασπαλίζουμε.
Στη συνέχεια, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το γλυκό μας με «ψιλοκρεμαστές» κάθετες γενναίες κουταλιές. Το καλύτερο; Δεν έχουμε καθόλου τύψεις!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.