Όταν οι μετανάστες της Νέας Υόρκης γίνονται σεφ
Μια εταιρία delivery φαγητού με σεφ αποκλειστικά μετανάστες και πρόσφυγες και συνταγές από τις πατρίδες τους
![112491-222742.jpg 112491-222742.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/112491-222742.jpg)
![123325-276515.jpg 123325-276515.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/03/16/123325-276515_0.jpg)
Στη Νέα Υόρκη τα ντελιβεράδικα είναι αμέτρητα και δύσκολα βρίσκει χώρο να πετύχει ένα νέο κατάστημα. Το Eat Offbeat όμως δεν δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει. Όλοι οι σεφ της εταιρίας είναι μετανάστες που μαγειρεύουν μάλιστα τοπικές συνταγές της πατρίδας τους. Εντοπίστηκαν μέσω μίας μεγάλης αμερικάνικης ΜΚΟ που ασχολείται με την ενσωμάτωση και εγκατάσταση των μεταναστών στις ΗΠΑ με βασικό κριτήριο να ξέρουν να μαγειρεύουν και να έχουν όρεξη για δουλειά.
Ιδρυτές του Eat Offbeat είναι δύο αδέρφια από το Λίβανο, η Manal και ο Wissam Kahi. Η Manal έφτασε στη Νέα Υόρκη το 2013 για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και όπως γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της εταιρίας «εντυπωσιάστηκε με την ποιότητα και την ποικιλία του φυστικοβούτυρου αλλά απογοητεύτηκε με το χούμους». Της έλειπε φοβερά το χούμους της γιαγιάς της από την Συρία και άρχισε να το αναζητάει σε όλη την πόλη, αλλά πουθενά δεν βρήκε την γεύση που ήθελε. Είδε και απόειδε και ξεκίνησε τις δικές της απόπειρες μαγειρικής με βάση την οικογενειακή συνταγή.
Οι τρεις σεφ: από Νεπάλ, Ιράκ και Ερυθραία
Ο αδερφός της Wissam εργαζόταν ήδη σαν σύμβουλος επιχειρήσεων και της πρότεινε να μετατρέψει την νοσταλγία της σε επιχείρηση. Σκέφτηκε λοιπόν ότι όπως και στη Manal, μπορεί και σε άλλους να έλειπαν οι παιδικές γεύσεις της πατρίδας τους. Είδε την ανάγκη σαν ευκαιρία και έστησε μία στρατηγική για να πουλήσουν το αγαπημένο τους χούμους. Και ποιος θα μπορούσε να μαγειρέψει σαν την γιαγιά αν όχι οι μετανάστες που είχαν και αυτοί γεννηθεί στη Συρία και που σήμερα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη;
Στην παρέα μπήκε γρήγορα και ο Juan Suarez de Lezo, ένας σεφ με μερικά αστέρια της Michelin στο βιογραφικό του. Ο βραβευμένος αυτός επαγγελματίας ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους ερασιτέχνες σεφ σε θέματα προετοιμασίας φαγητού, υγιεινής και προσαρμογή της μαγειρικής σε μεγάλες ποσότητες. Δεν έκανε καμία απολύτως παρέμβαση στις συνταγές, άλλωστε δεν ήταν αυτός ο ρόλος του αφού η αυθεντικότητα των συνταγών ήταν εξαρχής το ζητούμενο.
Οι τρεις πρώτοι σεφ είναι από το Νεπάλ, το Ιράκ και την Ερυθραία και αυτήν την περίοδο η εταιρία ψάχνει κι άλλους από διαφορετικές χώρες για να εμπλουτίσει το μενού της και να ικανοποιήσει τους όλο και αυξανόμενους πελάτες της. Οι ιδιοκτήτες εξηγούν σε κάθε ευκαιρία ότι σκοπός της εταιρίας ήταν και παραμένει το να αλλάξει η ιστορία των μεταναστών στις ΗΠΑ, να αποδείξει δηλαδή την πλούσια συμβολή τους στην κοινωνία με τους κατάλληλους χειρισμούς.
Η σεφ Nida Al Janabi και η σεφ Mitslal Tedla με τον Juan Suarez de Lezo
Οι μερίδες, όπως παραδίδονται στους πελάτες
Τα δύο αδέρφια Manal και Wissam Kahi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.