- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να μείνετε μακριά από τα λιπαρά, σε αυτή τη σως δε θα βρείτε μόνο μια πιστή συνοδό για ψάρι, κοτόπουλο, σάντουιτς και μπάρμπεκιου, αλλά και μια εναλλακτική βουτιά για ψωμί, κράκερ και κριτσίνια, που έχουν αρχίσει να πλήττουν θανάσιμα.
Η συνταγή είναι μιας Αυστραλέζας και πριν αναρωτηθείς «τι να μας πει για φαγητό μια Αυστραλέζα», μάθε πως πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες food bloggers παγκοσμίως. Η Katie μια μέρα συνδύασε τις απίστευτες φωτογραφίες της με την αγάπη για το καλό φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν το WhatKatieAte.com, ένα φρέσκο blog με απλές, ασυνήθιστες συνταγές που αγάπησε πλήθος κόσμου.
Υλικά
1 γενναιόδωρη χούφτα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
1 γενναιόδωρη χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 λιγότερο γενναιόδωρη προς μέτρια χούφτα φύλλα ρόκας ή νεροκάρδαμου (διατίθεται φρέσκο σε λαϊκές αγορές και καταστήματα βοτάνων)
2 φιλέτα παστής αντζούγιας (αυξήστε την ποσότητα με βάση το πόσο αισθητή θέλετε να κάνουν την παρουσία τους)
4-5 φύλλα φρέσκο εστραγκόν
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά chili
Χυμό και ξύσμα από 1 lime
3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν σε λεία μορφή, κρατώντας ελαφρώς την υφή τους. Το τελικό αποτέλεσμα έχει περισσότερο παχύρρευστη, παρά υγρή υφή ώστε να απλώνεται εύκολα χωρίς να «τρέχει».
Πραγματικά, είναι πάρα πολύ νόστιμη και θα σας ανανεώσει χωρίς να το καταλάβετε. Αυξήστε τις ποσότητες και πειραματιστείτε άφοβα με τα συστατικά. Προσθέστε και αφαιρέστε ό,τι σας κάνει κέφι με πρωταγωνίστριες τις αντζούγιες που απογειώνουν διακριτικά την ένταση. Ένα βαζάκι στο ψυγείο μπορεί να ξαναστήσει το καθημερινό τοστ, να ισορροπήσει πάνω σε μεσογειακές μπρουσκέτες, ακόμα και να ξαπλώσει στην επιφάνεια κάποιας σπιτικής πίτσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.