- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το όνειρο κάθε επαγγελματία σεφ είναι να κερδίσει μια θέση στον ετήσιο οδηγό Michelin, τη Βίβλο της γαστρονομίας. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που το καταφέρνουν αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται: δέκα χρόνια πριν τα εστιατόρια που κατείχαν 2 αστέρια Michelin ήταν 242 σε όλη την Ευρώπη και φέτος έφτασαν τα 486, επιβεβαιώνοντας ότι η Ευρώπη είναι (και) ένας γαστρονομικός προορισμός.
Ανάμεσά τους και κάποια από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους, ενώ το «Botrini’s», η «Hytra» και το «Varoulko» βραβεύτηκαν ξανά με ένα αστέρι. Επίσης, δύο ακόμα αθηναϊκά εστιατόρια πέτυχαν μια σημαντική διάκριση, καθώς το «Αθήρι» και το «Οικείο» παραμένουν στη λίστα με τα εστιατόρια που έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, αποσπώντας το βραβείο Bib Gourmand.
Η λίστα του ευρωπαϊκού οδηγού Michelin για το 2016 ανακοινώθηκε στις 9 Μαρτίου και ο διευθυντής των οδηγών Michelin, Michael Ellis, λέει πως «είναι θεαματική η αύξηση των εστιατορίων που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Το 2006 ένα αστέρι Michelin είχαν 188 εστιατόρια, ενώ φέτος τα εστιατόρια έγιναν 414. Αυτή η αύξηση αντανακλά την παρουσία μια νέας γενιάς σεφ, που κατέχει καλά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας».
Ο ευρωπαϊκός οδηγός Michelin για το 2016 περιλαμβάνει 20 χώρες και 44 κύριες πόλεις της γηραιάς ηπείρου. Σημαντικές προσθήκες στον φετινό οδηγό ήταν η βράβευση με 3 αστέρια πέντε εστιατορίων (το Le Cinq και το Alain Ducasse au Plaza Athénée στο Παρίσι, το Geranium στην Κοπεγχάγη, το The Table Kevin Fehling στο Αμβούργο και το Maaemo στο Όσλο). Έτσι, τα τριάστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια έφτασαν τα 19.
*Διαβάστε εδώ την αναλυτική περιγραφή των ελληνικών εστιατορίων που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin.
Αρχική φωτογραφία: Funky Gourmet/ Κατερίνα Αυγερινού