- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το όνειρο κάθε επαγγελματία σεφ είναι να κερδίσει μια θέση στον ετήσιο οδηγό Michelin, τη Βίβλο της γαστρονομίας. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που το καταφέρνουν αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται: δέκα χρόνια πριν τα εστιατόρια που κατείχαν 2 αστέρια Michelin ήταν 242 σε όλη την Ευρώπη και φέτος έφτασαν τα 486, επιβεβαιώνοντας ότι η Ευρώπη είναι (και) ένας γαστρονομικός προορισμός.
Ανάμεσά τους και κάποια από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους, ενώ το «Botrini’s», η «Hytra» και το «Varoulko» βραβεύτηκαν ξανά με ένα αστέρι. Επίσης, δύο ακόμα αθηναϊκά εστιατόρια πέτυχαν μια σημαντική διάκριση, καθώς το «Αθήρι» και το «Οικείο» παραμένουν στη λίστα με τα εστιατόρια που έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, αποσπώντας το βραβείο Bib Gourmand.
Η λίστα του ευρωπαϊκού οδηγού Michelin για το 2016 ανακοινώθηκε στις 9 Μαρτίου και ο διευθυντής των οδηγών Michelin, Michael Ellis, λέει πως «είναι θεαματική η αύξηση των εστιατορίων που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Το 2006 ένα αστέρι Michelin είχαν 188 εστιατόρια, ενώ φέτος τα εστιατόρια έγιναν 414. Αυτή η αύξηση αντανακλά την παρουσία μια νέας γενιάς σεφ, που κατέχει καλά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας».
Ο ευρωπαϊκός οδηγός Michelin για το 2016 περιλαμβάνει 20 χώρες και 44 κύριες πόλεις της γηραιάς ηπείρου. Σημαντικές προσθήκες στον φετινό οδηγό ήταν η βράβευση με 3 αστέρια πέντε εστιατορίων (το Le Cinq και το Alain Ducasse au Plaza Athénée στο Παρίσι, το Geranium στην Κοπεγχάγη, το The Table Kevin Fehling στο Αμβούργο και το Maaemo στο Όσλο). Έτσι, τα τριάστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια έφτασαν τα 19.
*Διαβάστε εδώ την αναλυτική περιγραφή των ελληνικών εστιατορίων που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin.
Αρχική φωτογραφία: Funky Gourmet/ Κατερίνα Αυγερινού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.