Θεματα

Η καυτή ιστορία των Hot Hot

Και το success story ενός burger που ήθελε να είναι τίμιο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122905-275459.jpg

Pin up girls με σουφρωμένα χειλάκια, vintage αντικείμενα στους τοίχους, ροκ μουσική. Τα Hot Hot τα ξέρουμε, τα εμπιστευόμαστε, τα τιμάμε με κάθε τρόπο. Ξέρουμε όλα τα burgers απ’ έξω, έχουμε φάει όλες τις εκδοχές σε πατάτα, έχουμε κάνει πλάκες περιμένοντας στην ουρά να ακούσουμε το όνομά μας από το μικρόφωνο αλά ροκ σταρ.

image

Ο Βασίλης και ο Γιάννης δεν φαντάζονταν τίποτα από όλα αυτά όταν το 2012 άνοιγαν το πρώτο Hot Hot στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε ήθελαν απλά να κάνουν κάτι δικό τους, να καλύψουν την έλλειψη που υπήρχε στη γειτονιά σε burgers. «Ο κόσμος όμως μας αγκάλιασε», λέει σήμερα ο Γιάννης. «Τότε βγήκε και η ιδέα με το μικρόφωνο. Ο χώρος ήταν μικρός, δεν χωρούσαν όλοι μέσα και πολλοί περίμεναν απ’ έξω. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε ένα γρήγορο τρόπο να τους ειδοποιούμε όταν η παραγγελία ήταν έτοιμη».

image

Επτά μήνες μετά, ερχόταν κόσμος από όλη την Αττική για να δοκιμάσει τα καινούργια burgers. Το δεύτερο Hot Hot, Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη γωνία έγινε αμέσως το hot spot του κέντρου. Αν δεν ήξερες, κατέβαινες την Κολοκοτρώνη και έβλεπες τόσο κόσμο στο δρόμο που αναρωτιόσουν τι συμβαίνει. Μετά άκουγες ροκ μουσικάρες στη διαπασών και ήσουν σίγουρους ότι πρόκειται για πάρτι. Όταν σε έπιαναν οι μυρωδιές των burgers που τσιτσίριζαν στο grill, μπερδευόσουν λίγο, αλλά όλα ξεθόλωναν όταν έβλεπες την ταμπέλα “Hot Hot”… «Ώστε εδώ είναι το μπεργκεράδικο που μου λένε όλοι».

image

Τέσσερα χρόνια μετά μετράνε 10 καταστήματα, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται. Ρωτάω το μυστικό της επιτυχίας: «Σε αυτή την (ροκ) εταιρεία όχι μόνο σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα (π.χ. τα piercing και τα tattoo) του άλλου, αλλά τη θέλουμε κιόλας. Κι ακόμη, δεν είμαστε απλά ένας χώρος να φας και να φύγεις. Εμείς θέλουμε να κάτσεις κι άλλο, να πιεις την μπίρα σου, να διασκεδάσεις. Φυσικά είναι και η σχέση ποιότητας-τιμής. Είμαστε οι καλύτεροι, όχι οι γρηγορότεροι. Ούτε πρόχειρο, ούτε γρήγορο φαγητό πουλάμε. Θέλουμε αυτό που τρως να ξέρεις ότι φτιάχτηκε από κάποιον τώρα. Το burger μας είναι τίμιο».

Το τελευταίο –το προσθέτω εγώ- είναι ότι δεν επαναπαύονται ποτέ. Πειραματίζονται συνέχεια με καινούργιες γεύσεις (τώρα θα βγάλουν και τα σαρακοστιανά μενού), φτιάχνουν νέες προσφορές (έρχονται compus meals από €4), βρίσκουν αφορμές για πάρτι και το διασκεδάζουν συνέχεια. Πάνω από όλα παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι που άνοιξαν το πρώτο τοσοδούλικο μπεργκεράδικο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα.

image

Αθήνα: Πραξιτέλους 2& Κολοκοτρώνη, 213 0272440, 6942271262

Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, 210 9911144, 6955573020

Ν. Φιλαδέλφεια: Βρυούλων 3, 213 0246631, 6942271262

Πειραιάς: Γρηγορίου Λαμπράκη 91, 210 4102444, 6980090333

Χαλάνδρι: Κολοκοτρώνη 5, 210 6848666, 6980464016

Χαλκίδα: Αγγελή Γοβίου 7, 22210 21712-3

Χολαργός: Λεωφ. Μεσογείων 258, 210 6518332, 6980052719

Χαϊδάρι: Καραϊσκάκη 116, 217 7240053, 6978798819

Περιστέρι: Παναγή Τσαλδάρη 65, 210 5757571

Ηράκλειο, Κρήτης: 25ης Αυγούστου 90& Αρκολέοντος, 2810 344333

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.