- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο μπαμπάς μου ήταν μάγειρας και ζούσε στον Καναδά, ως εκ τούτου είχε μάθει κι έκανε καταπληκτική την αμερικάνικη μηλόπιτα. Μου την έφτιαχνε, όποτε βρισκόταν στην Ελλάδα, κι ομολογούσε πως με τα δικά μας μήλα έκανε θαύματα.
Πολύ ωραία και αξέχαστη μου ‘χει μείνει η γεύση της αλλά ήθελε και τον κόπο της… Άνοιγε φύλλο, άστο να ξεκουραστεί κλπ. Γι αυτό, άφησα τη συνταγή του μπαμπά στην άκρη για όποτε έχω χρόνο. Αντίθετα με την παρακάτω συνταγή ξεμπερδεύω σ´ ένα τέταρτο κι όλοι τρελαίνονται.
Υλικά
6-7 μήλα (Ζαγοράς, Pink Lady-ξινόμηλα) ανακατεμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1/2κ.σ κανέλα
Για το crumble
1 φλιτζάνι συν μια κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη μείον 2 κ. σ
150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα έξι. Τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη.
Για να φτιάξουμε το κράμπλ βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ (το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο) και τα τρίβουμε μέχρι να πάρουμε χοντρά ψίχουλα. Απλώνουμε τα ψίχουλα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και τα μήλα να μελώσουν. Το απολαμβάνουμε ζεστό, με παγωτό βανίλια ή σκέτο, ιδανικό και για καφέ ή τσάι.