- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μια συνταγή Smoothies που θα λατρέψετε. Δεν παίρνει πάνω από πέντε λεπτά να το φτιάξετε, φτιάχνεται με ό,τι φρούτα έχετε στο σπίτι.
Τα σμούθις είναι η απάντησή μου σε όσους λένε ότι δεν έχουν χρόνο το πρωί για πρωινό: δεν παίρνει πάνω από πέντε λεπτά να το φτιάξεις, φτιάχνεται με ό,τι φρούτα έχεις στο σπίτι, και καταναλώνεται γρήγορα στο δρόμο ή στο γραφείο, ενώ, αν βάλεις τα σωστά υλικά, μπορεί να γίνει ένα υψηλής διατροφικής αξίας πρωινό.
Η βασική συνταγή είναι φυτικό γάλα, ένα ή δύο φρούτα, ένα λαχανικό, λίγη βρώμη, δυο χουρμάδες (για έξτρα φυτικές ίνες και για να γλυκάνει η γεύση), 1 κουταλιά βούτυρο ξηρών καρπών και μια σκόνη από όποιο σούπερ φουντ σου κάνει κέφι (ή και πρωτεΐνη, αν χρησιμοποιείς για αναδόμηση μετά την προπόνηση), και οι συνδυασμοί μπορεί να είναι άπειροι!
Το μυστικό για το καλό σμούθι βρίσκεται στην υφή: πρέπει να είναι παχύρρευστο και κρεμώδες έτσι ώστε να μοιάζει με μιλκ σέικ. Και υπάρχουν δύο μυστικά για πετύχεις την τέλεια υφή: το πρώτο είναι να έχεις παγώσει τα φρούτα στην κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ, ειδικά την μπανάνα. Κόψ’ την από το προηγούμενο βράδυ σε ροδέλες και φύλαξέ την σε ένα πλαστικό σακουλάκι στη κατάψυξη - η διαφορά που θα κάνει στην υφή είναι εκπληκτική. Το δεύτερο είναι να προσθέσεις μια κουταλιά από κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών: φιστικοβούτυρο, ταχίνι ή βούτυρο αμυγδάλου. Εκτός από τα καλά λιπαρά και την έξτρα πρωτεΐνη που δίνει το βούτυρο ξηρών καρπών, θα σε κρατήσει εγγυημένα χορτάτο για ώρες.
Συνήθως προσθέτω στα σμούθις μου και μια χούφτα σπανάκι: η γεύση από το σπανάκι εξαφανίζεται μέσα στα φρούτα και με το καλημέρα εφοδιάζεις το σώμα σου μια γενναία δόση σίδηρο, βιταμίνη A, C και ασβέστιο. Το βασικό εργαλείο που χρειάζεσαι είναι μπλέντερ, αλλά γίνεται εξίσου εύκολα και σε επεξεργαστή τροφίμων τύπου multi (απλά μην προσπαθήσεις να σπάσεις παγάκια). Αν θέλεις να βάλεις ό,τι έμαθες στην πράξη, σου προτείνω να δοκιμάσεις την αγαπημένη μου συνταγή για σμούθι σοκολάτας.
Υλικά (για ένα μεγάλο ποτήρι)
- 1 κούπα φυτικό γάλα
- 1 μπανάνα (ιδανικά παγωμένη)
- 1 χούφτα σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας ωμή σκόνη κακάο
- 2 χουρμάδες
Προαιρετικά: Μια χούφτα φράουλες
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές για σμούθις και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.