- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Εντάξει, η παράδοση είναι παράδοση, αλλά μπορούμε πάντα να τη φέρουμε στα μέτρα μας. Όσοι ας πούμε δεν ενθουσιάζεστε με όλη αυτή την τσίκνα, αυτή την Πέμπτη δοκιμάστε μια διαφορετική συνταγή με κρέας μαριναρισμένο σε γλυκόξινη σάλτσα και επιρροές από την Ασία.
Υλικά:
200 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1/4 του φλιτζανιού οποιαδήποτε γλυκόξινη σάλτσα (κατά προτίμηση με σκόρδο)
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ. σ. σησαμέλαιο
καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά ή και περισσότερο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο, σκούρο χρώμα. Κατεβάζουμε την ένταση στο χαμηλό και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ρύζι. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.