- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![122052-273562.jpg 122052-273562.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/03/01/122052-273562.jpg)
Εντάξει, η παράδοση είναι παράδοση, αλλά μπορούμε πάντα να τη φέρουμε στα μέτρα μας. Όσοι ας πούμε δεν ενθουσιάζεστε με όλη αυτή την τσίκνα, αυτή την Πέμπτη δοκιμάστε μια διαφορετική συνταγή με κρέας μαριναρισμένο σε γλυκόξινη σάλτσα και επιρροές από την Ασία.
Υλικά:
200 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1/4 του φλιτζανιού οποιαδήποτε γλυκόξινη σάλτσα (κατά προτίμηση με σκόρδο)
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ. σ. σησαμέλαιο
καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά ή και περισσότερο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο, σκούρο χρώμα. Κατεβάζουμε την ένταση στο χαμηλό και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ρύζι. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.