Εδώ και κάνα χρόνο παραπονιέμαι ακούγοντας ενθουσιώδη σχόλια και λιγουριαστικές περιγραφές για τα όσα καταβροχθίζουν φίλοι-κάτοικοι των βορείων προαστίων στο Πbox του Πέσκια στην Κηφισιά. Ο Χριστόφορος μας ακούει –εμένα και τους υπόλοιπους φανατικούς του κέντρου– και ανοίγει μέσα στον Δεκέμβρη δεύτερο Πbox, στο Κολωνάκι. Το καινούργιο «κουτί», σε αντίθεση με το κηφισιώτικο που κάνει πιο “country”, είναι πιο “urban chic”, στεγάζεται εξάλλου στο ισόγειο του boutique hotel Periscope. Το χώρο έχει διαμορφώσει ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης με τη φιλοσοφία να είναι ένα σημείο συνάντησης, ένα μαγαζί της «γειτονιάς» όπου μπορεί κανείς να πάει για ένα ποτήρι κρασί και μια νοστιμιά, για ένα break από τη δουλειά, για ένα εξαιρετικό δείπνο, για να συναντηθεί επί τούτου ή τυχαία με τους φίλους του. Από τα καλύτερα σημεία του μαγαζιού, λοιπόν, είναι και το έξω του, με ένα μακρύ «παγκάκι»-καθιστικό για όσους βγαίνουν να καπνίσουν.
Τη βραδιά που πήγα εγώ οι μισοί ήταν μέσα, οι υπόλοιποι (ήμασταν) έξω μ’ ένα ποτήρι κρασί και κουβεντολόι. Το μενού είναι το ίδιο με της Κηφισιάς. Καλό, fusion ή καλύτερα «ελληνικό κοσμοπολίτικο» (όπως λέει κι ο ίδιος ο σεφ) φαγητό, μια σταλιά πιο ελαφρύ το μεσημέρι, πιο πλήρες το βράδυ. Τα πιάτα αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με την… οργιώδη έμπνευση του σεφ.
Δοκιμάσαμε πολλά εκείνο το βράδυ, αυτά που παραγγείλαμε αλλά και όσα κεράσματα μας έστελναν από την κουζίνα, μικρά πιατάκια-ιδέες της στιγμής του σεφ. Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι το καλύτερο ήταν το πρώτο, ένα φλιτζάνι του καπουτσίνο γεμάτο με αχνιστή σούπα κουνουπίδι, αρωματισμένη με τρούφα, οk, ήταν από τις γεύσεις που θυμάσαι για καιρό. Όχι ότι τα υπόλοιπα πήγαιναν πίσω… Στο τραπέζι προστέθηκαν και χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με αρνί και νομίζω μανούρι, υπέροχη τάρτα με κολοκυθάκια, τυρί και καβουρδισμένα αμύγδαλα, ένα πληθωρικής γεύσης πεϊνιρλί με αυγό τηγανητό και πεντανόστιμο σουτζούκι (υπάρχει και με φουά γκρα, το άφησα για επόμενη επίσκεψη) και, από κυρίως, κοτόπουλο ταντούρι, λαυράκι με ωραίο ριζότο, πένες με σολομό. Σε όλα υπήρχε το διαφορετικό, το άγγιγμα ενός σεφ που ξέρει να παίζει με τα υλικά, «φτωχικά» ή πλούσια, «παλιά» ή καινούργια, κι ακόμη να πω πως εμένα μου άρεσαν μια σταλιά περισσότερο τα «πρώτα», εκεί νομίζω πως ο Πέσκιας ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο. Το καλό το αφήνω για το τέλος, το Πbox ανοίγει καθημερινά από τις 7 το πρωί και προσφέρει πρωινό που όμοιό του δύσκολα θα βρεις στην πόλη και μάλιστα στην τιμή των € 18! Κι ακόμη πως σερβίρει σερί μέχρι τις 24.00 που κλείνει η κουζίνα. Από τιμές, το μεσημέρι μπορείς να κινηθείς γύρω στα € 20-22, το βράδυ γύρω στα € 45-50 και με (καλό) κρασί.
Πbox: Χάρητος 22, Κολωνάκι, 210 7298.556
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.