Θεματα

Δείπνο κάτω από τα’ αστέρια

Διαχρονικό, πολυτελές, με κουζίνα αξιώσεων και extra ατού την κυριολεκτικά προνομιακή θέση του

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12089-36877.jpg

Διαχρονικό, πολυτελές, με κουζίνα αξιώσεων και extra ατού την κυριολεκτικά προνομιακή θέση του, στο roof top του ξενοδοχείου St. George Lycabettus. Το Le Grand Balcon ανήκει στην κατηγορία των Αθηναϊκών εστιατορίων που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για πολλά χρόνια. Με το που περνάς την πόρτα του ξενοδοχείου και μέχρι να φτάσεις ψηλά.. στα αστέρια παίρνεις την πρώτη μυρωδιά πολυτέλειας και κομψότητας. Η συνέχεια έρχεται με το που μπαίνεις στη σάλα και κάθεσαι στο τραπέζι σου. Πιάτο μπροστά σου απλώνεται η Αθήνα και η εικόνα της Ακρόπολης σαν καρτ ποσταλ. Σκηνικό μαγικό και πολύ πολύ ρομαντικό που συμπληρώνεται με lounge μουσικές κι ένα gourmet δείπνο αστέρων.

Η κουζίνα στο Le Grand Balcon ποτέ δεν ησυχάζει. Παρακολουθεί στενά τις τάσεις της εποχής, ανανεώνεται και το αποτέλεσμα φέτος είναι καλύτερο παρά ποτέ. Δεν θα περιμέναμε έτσι κι αλλιώς τίποτα λιγότερο όταν στην κουζίνα βρίσκεται ο executive σεφ, πολύ καλός και βραβευμένος, Βασίλης Μήλιος. Το νέο μενού κινείται μεσογειακά κυρίως ελληνικά με έμφαση στο ψάρι, πάντα σε δημιουργική απόδοση. Το γεύμα αρχίζει με πιτάκια και ποικιλία από ψωμάκια με βούτυρο και αλάτι και συνεχίζει με ορεκτικά από σούπα βελουτέ μέχρι μπεργκεράκια θαλασσινών, δροσερές πρωτότυπες σαλάτες, ριζότο ή πάστα με ζωμό καραβίδας στα ζυμαρικά και κυρίως πιάτα με φιλέτο σολομού, τσιπούρα ή σφυρίδα αλλά και ταλιάτα, αρνάκι κορόνα και κοτόπουλο γεμιστό με κυδώνια και τυρί. Γεύσεις ντελικάτες, πιάτα χορταστικά αλλά πρέπει να κρατήσεις χώρο για ένα γλυκό οπωσδήποτε.

Μια πανακότα,  ένα cheesecake με βατόμουρο και βάση αμυγδάλου, μια μους σοκολάτας, ένα σορμπέ ανανά ή μια ζεστή κρέμα σοκολάτας Valhrona  είναι το πιο γλυκό κλείσιμο ενός gourmet γεύματος.                     

Στο Le Grand Balcon να κλείσεις τραπέζι για δύο, για ρομαντικό δείπνο, να πας με παρέα γιατί σας αξίζει ένα πολυτελές γεύμα, μια βασιλική περιποίηση, ακόμα και μεσημέρι για επαγγελματικό ραντεβού. Τα συνδυάζει όλα για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. 

Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, διαθέτει parking και οργανώνει και εκδηλώσεις.

Le Grand Balcon, St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Δεξαμενή, Κολωνάκι, 210 7290.712 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.