- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![11914-27167.jpg 11914-27167.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/02/02/11914-27167.jpg)
Όρεξη να ’χεις να πίνεις...
Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 120 οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στα «Διονύσια» οι φίλοι του κρασιού και
λοιποί ενδιαφερόμενοι. Η έκθεση διοργανώνεται –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά– στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12 & 13 Φεβρουαρίου.
Μπορείς να πας από τις 11.00 έως τις 20.00 και με τιμή εισόδου € 10 για όλο το Σαββατοκύριακο.
Ελλάδα - Τουρκία στην ίδια κατσαρόλα
Ελληνικές γεύσεις με αποχρώσεις Ανατολής ή ανατολίτικες συνταγές με ελληνικό χαρακτήρα; Η Νένα Ισμυρνόγλου βάζει μπροστά την ανατολίτικη καταγωγή της και συνδυάζει τις κουζίνες Ελλάδας και Τουρκίας για μια βραδιά με γεύσεις κι απ’ τις δύο μεριές του Αιγαίου. Το μενού θα είναι… έτοιμο τη Δευτέρα 7/2 στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία Προελεύσεως» και θα περιλαμβάνει 9 πιάτα και κρασί. Για να πάρεις μια μικρή γεύση σε περιμένουν πλιγουροσαλάτα με δυόσμο, κοτόπουλο σαλάτα με καρύδια και γλυκιά πάπρικα, αυγά ποσέ με παστουρμά, μπουρέκι με χειροποίητο φύλλο με γιαούρτι γεμιστό και λευκά τυριά, kofte αρνάκι με κυβάκια μελιτζάνας, cizbiz kofte kebap στη σούβλα από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, Αdana πικάντικο κεμπάπ με μπαχαρικά και τσίλι, και για επιδόρπιο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι και μπακλαβαδάκια με φρέσκο βούτυρο και φιστίκι Αιγίνης. Τιμή μενού € 45/άτομο με κρασί, Λ. Κηφισιάς 317, Κηφισιά, 210 8001.402
Μανιταρόσκονη από βασιλομανίταρα Δίρφυς: αρκεί ένα κουταλάκι αυτής της μαγικής σκόνης από μανιτάρια porcini για να δώσει άλλη γεύση στο φαγητό ή να απογειώσει μια σάλτσα. Κι ακόμη, ανακατεμένη με βούτυρο δίνει ένα βουτυρένιο κυβάκι με αρώματα από τα ελληνικά δάση που δεν θα χορταίνεις να αλείφεις στο ζεστό σου ψωμάκι. Σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.