- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![11756-26795.jpg 11756-26795.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/01/26/11756-26795.jpg)
Ο Βασίλης Καλλίδης είναι σεφ, ιδιοκτήτης του πολύ καλού εστιατορίου Άνετον στο Μαρούσι και τηλεοπτικός αστέρας – η εκπομπή του “Food & the City” στο Mega είναι από τις πιο επιτυχημένες της φετινής σεζόν. Μας αποκάλυψε μία από τις σπέσιαλ (και πολύ εύκολη να γίνει) συνταγές του, τα ρολάκια με κασέρι και κόκκινο πέστο παστουρμά.
Τι χρειαζόμαστε 16 φύλλα για spring rolls ● 400 γρ. ώριμο κασέρι Σωχού ● 1 πρέζα κύμινο ● 2 ώριμες ντομάτες ● 4 σκελίδες σκόρδο ● 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● ½ κ.γ. σκόνη παστουρμά ● 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα ● ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ● 2 κ.σ. μπαλσάμικο ● 1 πρέζα αλάτι (υλικά για 4 άτομα)
Πώς το φτιάχνουμε Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό τρίφτη και το ανακατεύουμε με το κύμινο. Βάζουμε λίγo κασέρι πάνω σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκια. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο νερό για να «κολλήσουν» πιο εύκολα και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Για το πέστο βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι περίπου για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει και σερβίρουμε μαζί με τα ρολάκια.
Γιατί να πάω στο Άνετον
● Για το χαλαρό και μαζί σούπερ ντεκόρ που σε πάει κατευθείαν στα 60s.
● Για τις απίστευτες συνταγές της μαμάς που εδώ «πειράζονται» μοναδικά και αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τα εποχιακά προϊόντα.
● Για τα πρωτότυπα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα (μαρτίνι με ξινόμηλο και αχλάδι), που θα σου φτιάξει ο γλυκύτατος Δημήτρης Φωτόπουλος – ο έτερος των ιδιοκτητών.
Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.