- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Βασίλης Καλλίδης είναι σεφ, ιδιοκτήτης του πολύ καλού εστιατορίου Άνετον στο Μαρούσι και τηλεοπτικός αστέρας – η εκπομπή του “Food & the City” στο Mega είναι από τις πιο επιτυχημένες της φετινής σεζόν. Μας αποκάλυψε μία από τις σπέσιαλ (και πολύ εύκολη να γίνει) συνταγές του, τα ρολάκια με κασέρι και κόκκινο πέστο παστουρμά.
Τι χρειαζόμαστε 16 φύλλα για spring rolls ● 400 γρ. ώριμο κασέρι Σωχού ● 1 πρέζα κύμινο ● 2 ώριμες ντομάτες ● 4 σκελίδες σκόρδο ● 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● ½ κ.γ. σκόνη παστουρμά ● 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα ● ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ● 2 κ.σ. μπαλσάμικο ● 1 πρέζα αλάτι (υλικά για 4 άτομα)
Πώς το φτιάχνουμε Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό τρίφτη και το ανακατεύουμε με το κύμινο. Βάζουμε λίγo κασέρι πάνω σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκια. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο νερό για να «κολλήσουν» πιο εύκολα και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Για το πέστο βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι περίπου για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει και σερβίρουμε μαζί με τα ρολάκια.
Γιατί να πάω στο Άνετον
● Για το χαλαρό και μαζί σούπερ ντεκόρ που σε πάει κατευθείαν στα 60s.
● Για τις απίστευτες συνταγές της μαμάς που εδώ «πειράζονται» μοναδικά και αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τα εποχιακά προϊόντα.
● Για τα πρωτότυπα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα (μαρτίνι με ξινόμηλο και αχλάδι), που θα σου φτιάξει ο γλυκύτατος Δημήτρης Φωτόπουλος – ο έτερος των ιδιοκτητών.
Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.