- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
Βόρεια: Leo’s (all day-resto), Adamo (ιταλογαλλικό), Gaspar (all day-bar-resto-club), Essence (μεσογειακή κουζίνα), Notre bar (all day bar-resto), Alekos (club resto).
Κέντρο: Cucina Fresca (ιταλικό), St’ Astra East (asian), Mommy Open (ιταλικό + bar), Σαλός Λαγός (κρητικό), Πbox (fusion-δημιουργική), Grand Palais (πολυχώρος γεύσεων), SVL (ποιοτική σουβλασερί), Voodoo (bar-resto).
Νότια: Taco Bell (μεξικάνικο), Hama (Japanese-fusion).
Είναι τα openings του τελευταίου μόνο καιρού (και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα), που αψηφούν κρίση και βγάζουν γλώσσα στους δυσοίωνους. Για το θάρρος τους, αλλά και για τα καινούργια που μας φέρνουν, αξίζει να τα δοκιμάσουμε.
Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι Ήδιστον με λεπτοκομμένες φέτες φλούδας μανταρινιού. Όσο πρέπει γλυκό, χωρίς συντηρητικά και με πραγματικό άρωμα μανταρινιού. Σαν να τo έφτιαξε η καλή, χρυσοχέρα θεία σου και να στo έστειλε από το χωριό. Για να το απολαύσεις σκέτο, με παγωτό ή με ό,τι άλλο φανταστείς.
Στα super markets Δ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ελαιών 38, Ν. Κηφισιά (κεντρικό), 210 6201.878
✢ FOODJECTS - OLE! ✢
Η νέα γαστρονομική σκηνή της Ισπανίας, μιας χώρας που ανέδειξε σχολές και κορυφαίους σεφ, και τα αντικείμενα-εργαλεία που σχεδίασαν οι Ισπανοί ντιζάινερς για να υποστηρίξουν αυτό το νέο ρεύμα. Η Πρεσβεία της Ισπανίας μαζί με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διοργανώνουν έκθεση για να παρουσιάσουν όλα τα παραπάνω στο κτίριο της Α.Σ.Κ.Τ. (Πειραιώς 256). Εγκαίνια στις 27/1 στις 19.00 με πολλά τάπας και άφθονη σανγκρία από το Pintxos Bar, που αναμένεται να μετατρέψουν τη βραδιά σε ισπανική φιέστα. Έως 18/2.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.