- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
Βόρεια: Leo’s (all day-resto), Adamo (ιταλογαλλικό), Gaspar (all day-bar-resto-club), Essence (μεσογειακή κουζίνα), Notre bar (all day bar-resto), Alekos (club resto).
Κέντρο: Cucina Fresca (ιταλικό), St’ Astra East (asian), Mommy Open (ιταλικό + bar), Σαλός Λαγός (κρητικό), Πbox (fusion-δημιουργική), Grand Palais (πολυχώρος γεύσεων), SVL (ποιοτική σουβλασερί), Voodoo (bar-resto).
Νότια: Taco Bell (μεξικάνικο), Hama (Japanese-fusion).
Είναι τα openings του τελευταίου μόνο καιρού (και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα), που αψηφούν κρίση και βγάζουν γλώσσα στους δυσοίωνους. Για το θάρρος τους, αλλά και για τα καινούργια που μας φέρνουν, αξίζει να τα δοκιμάσουμε.
Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι Ήδιστον με λεπτοκομμένες φέτες φλούδας μανταρινιού. Όσο πρέπει γλυκό, χωρίς συντηρητικά και με πραγματικό άρωμα μανταρινιού. Σαν να τo έφτιαξε η καλή, χρυσοχέρα θεία σου και να στo έστειλε από το χωριό. Για να το απολαύσεις σκέτο, με παγωτό ή με ό,τι άλλο φανταστείς.
Στα super markets Δ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ελαιών 38, Ν. Κηφισιά (κεντρικό), 210 6201.878
✢ FOODJECTS - OLE! ✢
Η νέα γαστρονομική σκηνή της Ισπανίας, μιας χώρας που ανέδειξε σχολές και κορυφαίους σεφ, και τα αντικείμενα-εργαλεία που σχεδίασαν οι Ισπανοί ντιζάινερς για να υποστηρίξουν αυτό το νέο ρεύμα. Η Πρεσβεία της Ισπανίας μαζί με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διοργανώνουν έκθεση για να παρουσιάσουν όλα τα παραπάνω στο κτίριο της Α.Σ.Κ.Τ. (Πειραιώς 256). Εγκαίνια στις 27/1 στις 19.00 με πολλά τάπας και άφθονη σανγκρία από το Pintxos Bar, που αναμένεται να μετατρέψουν τη βραδιά σε ισπανική φιέστα. Έως 18/2.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.