Θεματα

St’ Astra East

Χαμηλή πτήση στον ουρανό της Αθήνας

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 330
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11613-26536.jpg

Στο Park Hotel της Λ. Αλεξάνδρας συμβαίνουν πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό. Ξενοδοχείο εμβληματικό για την περιοχή και με πολλών χρόνων ιστορία, κινείται αθόρυβα αλλά σταθερά για να «περπατήσει» στις σύγχρονες λεωφόρους. Πέρυσι ήταν το καφέ και εστιατόριο του ισογείου –το Gallo Nero έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλά ιταλικά ristorante της πόλης–, φέτος και μόλις πριν μια βδομάδα άνοιξε το ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε εστιατόριό του St’ Astra. Ψηλά στο roof, με πανοραμική θέα στην Αθήνα και με την προσθήκη “East” να δηλώνει την ασιατική κατεύθυνση της κουζίνας.

Πήγα προχτές και ήδη δηλώνω θαμώνας, το καινούργιο St’ Astra τα έχει όλα! Συγκλονιστική θέα, ατμόσφαιρα, περιποίηση, πολύ καλή ασιατική κουζίνα, νορμάλ τιμές. Πιο αναλυτικά: ο χώρος είναι τέλεια φτιαγμένος, μίνιμαλ αλλά στο πιο «ζεστό» του, με χρώματα μαύρα, γκρι και σκούρα κόκκινα, οροφή όπου λάμπουν κόκκινα φωτάκια-οπτικές ίνες και μια εγκατάσταση με… Astra στον ένα τοίχο. Όλα στοχεύουν στον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της προνομιακής του θέας. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, σε υποδέχεται ημίφως ατμοσφαιρικό και κομψές lounge γωνιές, κάθε τραπέζι έχει μικρούς καναπέδες στραμμένους στη συγκλονιστική θέα: η Αθήνα φωτισμένη με την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Κομψές, νεαρές και ευγενέστατες κοπέλες σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, ε, αν δεν ξεκινήσεις μ’ ένα κοκτέιλ εδώ που θέα και ατμόσφαιρα στο ζητάνε, δεν θα το κάνεις πουθενά… Μουσική lounge και υπέροχη σε μαγεύει, γύρω ο κόσμος μιλάει χαμηλόφωνα, η ιεροτελεστία της ασιατικής κουζίνας συμπληρώνει το σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό. Καθισμένη στον εντελώς και πιο πολύ δεν γίνεται αναπαυτικό μου καναπέ και με τα φωτεινά στολίδια μπροστά μου παίζω με τα ξυλάκια, καρφώνω maki rolls και ανακατεύω σόγια με γουασάμπι, γεύομαι γεύσεις ασιατικές και εξαιρετικές. Ο σεφ είναι χρόνια στο δυναμικό του ξενοδοχείου, είναι νέος και μιλάει καλά ελληνικά, είναι ο Christian Robert και είναι από τον Μαυρίκιο. Λατρεύει ο ίδιος την ασιατική κουζίνα και χαίρεται πολύ που όλα μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες ή και με τα κοκτέιλ τους κάποιοι από μας, προσθέτουμε κι άλλα rolls αλλά και beef carry με ωραία συνοδευτικά και με αρωματικά ρύζια, καθώς και σφυρίδα ψημένη μέσα σε μπανανόφυλλα. Κλείνουμε με γλυκά-μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και τριλογία πανακότας με γεύσεις espresso, πράσινο τσάι και «κλασική», όλα τους εξαιρετικά. Είμαι καλεσμένη αλλά το μάτι μου προλαβαίνει να δει τιμές καλές, μια επιλογή ας πούμε από maki rolls, νομίζω 10 τον αριθμό, έχει γύρω στα 11 ευρώ. Τέλος μαθαίνω πως ο χώρος προσφέρεται για πάρτι, πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, πως σερβίρει μέχρι αρκετά αργά, βολεύοντας έτσι και όσους θέλουν να τσιμπήσουν μετά την παράσταση των πολλών θεάτρων που βρίσκονται τριγύρω.

ST’ ASTRA EAST (ξενοδοχείο Park Hotel) Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894.500

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.