- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στο Park Hotel της Λ. Αλεξάνδρας συμβαίνουν πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό. Ξενοδοχείο εμβληματικό για την περιοχή και με πολλών χρόνων ιστορία, κινείται αθόρυβα αλλά σταθερά για να «περπατήσει» στις σύγχρονες λεωφόρους. Πέρυσι ήταν το καφέ και εστιατόριο του ισογείου –το Gallo Nero έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλά ιταλικά ristorante της πόλης–, φέτος και μόλις πριν μια βδομάδα άνοιξε το ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε εστιατόριό του St’ Astra. Ψηλά στο roof, με πανοραμική θέα στην Αθήνα και με την προσθήκη “East” να δηλώνει την ασιατική κατεύθυνση της κουζίνας.
Πήγα προχτές και ήδη δηλώνω θαμώνας, το καινούργιο St’ Astra τα έχει όλα! Συγκλονιστική θέα, ατμόσφαιρα, περιποίηση, πολύ καλή ασιατική κουζίνα, νορμάλ τιμές. Πιο αναλυτικά: ο χώρος είναι τέλεια φτιαγμένος, μίνιμαλ αλλά στο πιο «ζεστό» του, με χρώματα μαύρα, γκρι και σκούρα κόκκινα, οροφή όπου λάμπουν κόκκινα φωτάκια-οπτικές ίνες και μια εγκατάσταση με… Astra στον ένα τοίχο. Όλα στοχεύουν στον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της προνομιακής του θέας. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, σε υποδέχεται ημίφως ατμοσφαιρικό και κομψές lounge γωνιές, κάθε τραπέζι έχει μικρούς καναπέδες στραμμένους στη συγκλονιστική θέα: η Αθήνα φωτισμένη με την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Κομψές, νεαρές και ευγενέστατες κοπέλες σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, ε, αν δεν ξεκινήσεις μ’ ένα κοκτέιλ εδώ που θέα και ατμόσφαιρα στο ζητάνε, δεν θα το κάνεις πουθενά… Μουσική lounge και υπέροχη σε μαγεύει, γύρω ο κόσμος μιλάει χαμηλόφωνα, η ιεροτελεστία της ασιατικής κουζίνας συμπληρώνει το σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό. Καθισμένη στον εντελώς και πιο πολύ δεν γίνεται αναπαυτικό μου καναπέ και με τα φωτεινά στολίδια μπροστά μου παίζω με τα ξυλάκια, καρφώνω maki rolls και ανακατεύω σόγια με γουασάμπι, γεύομαι γεύσεις ασιατικές και εξαιρετικές. Ο σεφ είναι χρόνια στο δυναμικό του ξενοδοχείου, είναι νέος και μιλάει καλά ελληνικά, είναι ο Christian Robert και είναι από τον Μαυρίκιο. Λατρεύει ο ίδιος την ασιατική κουζίνα και χαίρεται πολύ που όλα μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες ή και με τα κοκτέιλ τους κάποιοι από μας, προσθέτουμε κι άλλα rolls αλλά και beef carry με ωραία συνοδευτικά και με αρωματικά ρύζια, καθώς και σφυρίδα ψημένη μέσα σε μπανανόφυλλα. Κλείνουμε με γλυκά-μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και τριλογία πανακότας με γεύσεις espresso, πράσινο τσάι και «κλασική», όλα τους εξαιρετικά. Είμαι καλεσμένη αλλά το μάτι μου προλαβαίνει να δει τιμές καλές, μια επιλογή ας πούμε από maki rolls, νομίζω 10 τον αριθμό, έχει γύρω στα 11 ευρώ. Τέλος μαθαίνω πως ο χώρος προσφέρεται για πάρτι, πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, πως σερβίρει μέχρι αρκετά αργά, βολεύοντας έτσι και όσους θέλουν να τσιμπήσουν μετά την παράσταση των πολλών θεάτρων που βρίσκονται τριγύρω.
ST’ ASTRA EAST (ξενοδοχείο Park Hotel) Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894.500
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.