Στο Park Hotel της Λ. Αλεξάνδρας συμβαίνουν πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό. Ξενοδοχείο εμβληματικό για την περιοχή και με πολλών χρόνων ιστορία, κινείται αθόρυβα αλλά σταθερά για να «περπατήσει» στις σύγχρονες λεωφόρους. Πέρυσι ήταν το καφέ και εστιατόριο του ισογείου –το Gallo Nero έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλά ιταλικά ristorante της πόλης–, φέτος και μόλις πριν μια βδομάδα άνοιξε το ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε εστιατόριό του St’ Astra. Ψηλά στο roof, με πανοραμική θέα στην Αθήνα και με την προσθήκη “East” να δηλώνει την ασιατική κατεύθυνση της κουζίνας.
Πήγα προχτές και ήδη δηλώνω θαμώνας, το καινούργιο St’ Astra τα έχει όλα! Συγκλονιστική θέα, ατμόσφαιρα, περιποίηση, πολύ καλή ασιατική κουζίνα, νορμάλ τιμές. Πιο αναλυτικά: ο χώρος είναι τέλεια φτιαγμένος, μίνιμαλ αλλά στο πιο «ζεστό» του, με χρώματα μαύρα, γκρι και σκούρα κόκκινα, οροφή όπου λάμπουν κόκκινα φωτάκια-οπτικές ίνες και μια εγκατάσταση με… Astra στον ένα τοίχο. Όλα στοχεύουν στον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της προνομιακής του θέας. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, σε υποδέχεται ημίφως ατμοσφαιρικό και κομψές lounge γωνιές, κάθε τραπέζι έχει μικρούς καναπέδες στραμμένους στη συγκλονιστική θέα: η Αθήνα φωτισμένη με την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Κομψές, νεαρές και ευγενέστατες κοπέλες σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, ε, αν δεν ξεκινήσεις μ’ ένα κοκτέιλ εδώ που θέα και ατμόσφαιρα στο ζητάνε, δεν θα το κάνεις πουθενά… Μουσική lounge και υπέροχη σε μαγεύει, γύρω ο κόσμος μιλάει χαμηλόφωνα, η ιεροτελεστία της ασιατικής κουζίνας συμπληρώνει το σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό. Καθισμένη στον εντελώς και πιο πολύ δεν γίνεται αναπαυτικό μου καναπέ και με τα φωτεινά στολίδια μπροστά μου παίζω με τα ξυλάκια, καρφώνω maki rolls και ανακατεύω σόγια με γουασάμπι, γεύομαι γεύσεις ασιατικές και εξαιρετικές. Ο σεφ είναι χρόνια στο δυναμικό του ξενοδοχείου, είναι νέος και μιλάει καλά ελληνικά, είναι ο Christian Robert και είναι από τον Μαυρίκιο. Λατρεύει ο ίδιος την ασιατική κουζίνα και χαίρεται πολύ που όλα μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες ή και με τα κοκτέιλ τους κάποιοι από μας, προσθέτουμε κι άλλα rolls αλλά και beef carry με ωραία συνοδευτικά και με αρωματικά ρύζια, καθώς και σφυρίδα ψημένη μέσα σε μπανανόφυλλα. Κλείνουμε με γλυκά-μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και τριλογία πανακότας με γεύσεις espresso, πράσινο τσάι και «κλασική», όλα τους εξαιρετικά. Είμαι καλεσμένη αλλά το μάτι μου προλαβαίνει να δει τιμές καλές, μια επιλογή ας πούμε από maki rolls, νομίζω 10 τον αριθμό, έχει γύρω στα 11 ευρώ. Τέλος μαθαίνω πως ο χώρος προσφέρεται για πάρτι, πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, πως σερβίρει μέχρι αρκετά αργά, βολεύοντας έτσι και όσους θέλουν να τσιμπήσουν μετά την παράσταση των πολλών θεάτρων που βρίσκονται τριγύρω.
ST’ ASTRA EAST (ξενοδοχείο Park Hotel) Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894.500
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.