- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Delicious France, εσείς έχετε τα όπλα, εμείς έχουμε τη σαμπάνια!
Το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας είναι εδώ με όλα τα ωραία και νόστιμα της ζωής
Άργησε λίγο λόγω των γεγονότων που συντάραξαν όλον τον πλανήτη αλλά μετά το πρώτο σοκ είναι πια όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στην Αθήνα για 5η φορά.
Ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και με πολλές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστά εστιατόρια αλλά και Έλληνες σεφ θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, δηλαδή μέχρι τις 15/12. Το φετινό φεστιβάλ, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μας προσκαλεί όλους, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες σε μια γιορτή που θέλει να αναδείξει όλες τις πτυχές της γαλλικής γαστρονομίας, από τα προϊόντα της γαλλικής γης μέχρι τα πιάτα που έκαναν διάσημη τη γαλλική κουζίνα σε όλον τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις θα κινούνται από street food εκδοχές, με το γνωστό food truck να σταθμεύει στην πλατεία Μαβίλη προσφέροντας νοστιμιές του δρόμου με άρωμα Γαλλίας, μέχρι προτάσεις γαλλικής υψηλής γαστρονομίας μέσα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας- Σπονδή, Artisanal, Chez Violette, By the Glass, 2Μαζί, Kiki de Grece, Mama Roux κ.ά.
Τα Σαββατοκύριακα στο Clap the Restaurant μέσα στο ίδρυμα Κακογιάννη η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου (δικό της και το εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι) θα φτιάχνει brunch με γαλλικές συνταγές και λιχουδιές, μουσικοχορευτικό απεριτίφ θα δοθεί στη Στοά Αρσακείου, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα από σκεύη κουζίνας γαλλικής κατασκευής μέχρι ταξίδια. Όσοι θέλετε από κοντά να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ ενημερωθείτε για το που, ποιος, τι στη σελίδα του Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στο Facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.