Θεματα

Σαλάτες & ανακύκλωση

Σαλάτα με κοτόπουλο leftover - Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 329
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11352-26184.jpg

Σαλάτα με κοτόπουλο leftover (που περίσσεψε)

Τι χρειαζόμαστε 2 κόκκινα μήλα (όχι πολύ γινωμένα) σε κυβάκια ● 1 κ. σ. χυμό λεμονιού ● 130 γρ. σέλινο/σέλερι σε κυβάκια ● 50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια ● 125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα, 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος ● 1-2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) ● ψιλοκομμένα κομμάτια από leftover κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι

Πώς τη φτιάχνουμε Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο μπολ. Ραντίζουμε τα μήλα με λεμόνι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στα μαρουλόφυλλα.

Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο

Τι χρειαζόμαστε 250 γρ. τοματίνια ● ½ ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ● χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι ● 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο ● 150 γρ. φακές ● 200 γρ. χαλούμι σε φέτες ● leftover πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες ● ½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)

Πώς τη φτιάχνουμε Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε λάδι με λεμόνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βράζουμε τις φακές σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το τσίλι, στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα κομματάκια από το χθεσινό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το χαλούμι στο γκριλ, το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.

Σκονάκι στη σαλάτα Waldorf, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόμηλα, light μαγιονέζα ανακα­τεμένη με light γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε σταφί­δες και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.