- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![11352-26184.jpg 11352-26184.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/01/12/11352-26184.jpg)
Σαλάτα με κοτόπουλο leftover (που περίσσεψε)
Τι χρειαζόμαστε 2 κόκκινα μήλα (όχι πολύ γινωμένα) σε κυβάκια ● 1 κ. σ. χυμό λεμονιού ● 130 γρ. σέλινο/σέλερι σε κυβάκια ● 50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια ● 125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα, 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος ● 1-2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) ● ψιλοκομμένα κομμάτια από leftover κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι
Πώς τη φτιάχνουμε Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο μπολ. Ραντίζουμε τα μήλα με λεμόνι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στα μαρουλόφυλλα.
Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο
Τι χρειαζόμαστε 250 γρ. τοματίνια ● ½ ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ● χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι ● 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο ● 150 γρ. φακές ● 200 γρ. χαλούμι σε φέτες ● leftover πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες ● ½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)
Πώς τη φτιάχνουμε Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε λάδι με λεμόνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βράζουμε τις φακές σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το τσίλι, στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα κομματάκια από το χθεσινό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το χαλούμι στο γκριλ, το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Σκονάκι στη σαλάτα Waldorf, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόμηλα, light μαγιονέζα ανακατεμένη με light γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε σταφίδες και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.