Θεματα

Βασίλαινας, επίσημη «πρώτη» του νέου σεφ Adam Κοντοβά

Ποιες θα είναι οι δημιουργίες του νέου σεφ;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111531-221102.jpg

Το εξαιρετικό όσο και ιστορικό εστιατόριο του Πειραιά κάνει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, την πρώτη από τις φημισμένες οινογευσιγνωσίες του. Αρέσουν πάντα πολύ αυτές οι βραδιές στου Βασίλαινα, αυτή τη φορά το κοινό έχει ένα λόγο παραπάνω για να αδημονεί καθώς θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το νέο σεφ του εστιατορίου και τις… επιδόσεις του.

Μετά την αποχώρηση του Ρενάτο Μεκόλι, ο Adam Κοντοβάς, σεμνός, εργατικός, με άριστη τεχνική και λάτρης της ελληνικής κουζίνας, αναμένεται να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του πολύ καλού εστιατορίου. Δίπλα του ο Γρηγόρης Μιχαήλος, ο εξαιρετικός αυτός sommelier.

Το μενού ξεκινάει με σούπα καπνιστής κολοκύθας, βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι (Δαφνιός Δουλουφάκη Βιδιανό), συνεχίζει με τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριός ντομάτας (prinos rose Διαμαντάκης Μανδηλάρι/Syrah) και μυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι (Vilana Fume Μηλιαράκης), περνάει σε χοιρινό λαιμό με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από πόρτο (rhous ερυθρός, rhous winery Syrah/Κοτσιφάλι) και καταλήγει σε crème brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι (Malvasia of Crete, Λυραράκης, λιαστός επιδόρπιος οίνος). Τιμή μενού: €35/άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.