- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα αλλάζει εντυπωσιακά, με τις μικροζυθοποιίες να ανοίγουν η μία μετά την άλλη. Μόνο στα ελληνικά νησιά λειτουργούν πάνω από 12! (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Εύβοια, Κρήτη, Τήνος, Σαντορίνη, Πάρος, Φολέγανδρος, Χίος...) Είσαι λοιπόν λάτρης του είδους, επαγγελματίας από το χώρο της εστίασης ή μήπως ονειρεύεσαι να γίνεις κι εσύ ζυθοποιός; Η έκθεση Ζυθογνωσία οργανώνεται για 2η φορά και φιλοξενεί μικρές και μεγάλες ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες.
Οι μπίρες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή ενώ γευστικές δοκιμές και σεμινάρια θα πλαισιώνουν την έκθεση. Στην είσοδο οι επισκέπτες θα παίρνουν ένα ειδικό ποτήρι με το οποίο μπορούν να δοκιμάζουν όσες μπίρες θέλουν. «Οι επισκέπτες μας έρχονται για να δοκιμάσουν και όχι για να πιουν, γιατί η γευστική παλέτα στο χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κανείς τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι σπάνιες» λέει ο Ντίνος Στεργίδης της εταιρείας Vinetum που οργανώνει την έκθεση.
Η Ζυθογνωσία φέτος πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (12-18 Οκτωβρίου), σε διάφορα σημεία της πόλης και που εντάσσονται στην εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week. Το πλήρες πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ζυθογνωσίας.
Info: 17 & 18/10 (12.00-21.00) The Hub Events,
Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, είσοδος €12 (και για τις δύο ημέρες)
Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
Πληροφορίες: www.zythognosia.gr &
Facebook: zythognosia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.