- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κύριε Spoiled, μας κακομαθαίνετε…
Ανάλογα με την διάθεσή σου, πιες και το αντίστοιχο cocktail
Το Spoiled είναι το μέρος που γίνεται συνήθεια… είναι το meeting point για τους κατοίκους της περιοχής, είναι το στέκι που έχουν επιλέξει πολλοί για τη βραδινή τους έξοδο, είναι το μέρος για να πιεις ένα καφέ στα γρήγορα κάνοντας πλάκα για τη χθεσινή αποτυχία της ομάδας, πειράζοντας τους γνωστούς και φίλους που περνάνε απ’ έξω, συζητώντας για θέματα από πολιτική μέχρι lifestyle.
Με άλλα λόγια, το Spoiled είναι το μαγαζί για να μας κακομάθει, όπως λέει και ο τίτλος του. Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.
Γιατί Spoiled; «Για την αγάπη σ’ αυτό που δίνουμε και στο αποτέλεσμα, στο προϊόν, στην εξυπηρέτηση, πώς το μεταφέρουμε και πως μας αρέσει να «κακομαθαίνουμε» ουσιαστικά τους άλλους με αυτόν τον τρόπο. Με την αγάπη που δείχνουμε σ’ αυτό που κάνουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να προσφέρουμε», μας λέει ο Γιώργος, ο περίφημος bartender του μαγαζιού.
Το Spoiled έχει ανοίξει γύρω στα τρία χρόνια κοντά στην πλατεία της Δάφνης, στο μετρό. Από την αρχή, θέλησαν να γίνουν ένας χώρος βραδινής διασκέδασης που έλειπε από την περιοχή με έμφαση στα cocktails.
Τα σιρόπια, τα λικέρ και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός cocktail, παρασκευάζεται από τους ίδιους σε χώρο δίπλα από το μαγαζί.
Ποιες είναι οι τάσεις του cocktail αυτή τη στιγμή; «Η παλέτα του κόσμου είναι πιο μεσογειακή. Ζητάει περισσότερο cocktail με φρούτα και αποστάγματα που του θυμίζουν περισσότερο τη χώρα μας, γεύσεις οι οποίες είναι οικείες. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος για να ξεχωρίσει είναι αυτές τις γεύσεις να τις κάνει με κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές, είτε αυτό είναι κάποιο σιρόπι, είτε κάποιος αφρός, και να μπορέσει να προσφέρει το διαφορετικό. Όμως, ο κόσμος μαθαίνει πλέον να δοκιμάζει νέα πράγματα. Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας bartender, μαθαίνει και ο κόσμος, είναι εξελίξιμο όλο αυτό», λέει ο Γιώργος.
Το δικό του αγαπημένο είναι η κλασική μαργαρίτα, αλλά λατρεύει να φτιάχνει και τα 22 cocktail του καταλόγου.
Ο νέος κατάλογος που εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες έχει τον τίτλο «Cocktails and thoughts» με διαφορετική εικονογράφηση για το κάθε ποτό. «Easy thoughts», «funny thoughts», «bizarre thoughts»…Ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι, μπορείς να επιλέξεις και το αντίστοιχο cocktail.
Η διακόσμηση του μαγαζιού παίζει με τις αποχρώσεις του γκρι και το ξύλο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχουν εμπειρία και ειδίκευση στον χώρο της εστίασης. Άλλοι στον καφέ, άλλοι στα cocktails. «Τώρα κάνω κάποια σεμινάρια για το ουίσκι. Προσπαθούμε ό, τι κάνουμε να το κάνουμε επαγγελματικά, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώνεις στο χώρο πλέον», λέει ο Γιώργος και συμπληρώνει ότι ο κόσμος, όπως είναι αναμενόμενο δεν βγαίνει το ίδιο με πριν. Είναι πιο επιλεκτικός και πιο απαιτητικός. «Οπότε και εμείς, ως επαγγελματίες του χώρου, πρέπει να είμαστε σωστοί με αυτό που προσφέρουμε και το πώς το προσφέρουμε».
Κρυφοκοιτάξαμε τον καινούριο κατάλογο των cocktails και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για το cocktail Little Prince με υπέροχη, ρομαντική διάθεση και εικονογράφηση από τον Μικρό Πρίγκιπα.
Η συνταγή για το cocktail είναι:
50ml λευκή tequila
20ml φυσικό χυμό λεμόνι
20ml λικέρ μπανάνας
15ml κρέμα Καρύδας
15ml σιρόπι fassionola
1 dash Mozart chocolate bitter
Για την γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Και spray από grand marnier
Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, 21 0975 7386, fb: spoiled
INFO
Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.