- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Κύριε Spoiled, μας κακομαθαίνετε…
Ανάλογα με την διάθεσή σου, πιες και το αντίστοιχο cocktail
Το Spoiled είναι το μέρος που γίνεται συνήθεια… είναι το meeting point για τους κατοίκους της περιοχής, είναι το στέκι που έχουν επιλέξει πολλοί για τη βραδινή τους έξοδο, είναι το μέρος για να πιεις ένα καφέ στα γρήγορα κάνοντας πλάκα για τη χθεσινή αποτυχία της ομάδας, πειράζοντας τους γνωστούς και φίλους που περνάνε απ’ έξω, συζητώντας για θέματα από πολιτική μέχρι lifestyle.
Με άλλα λόγια, το Spoiled είναι το μαγαζί για να μας κακομάθει, όπως λέει και ο τίτλος του. Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.
Γιατί Spoiled; «Για την αγάπη σ’ αυτό που δίνουμε και στο αποτέλεσμα, στο προϊόν, στην εξυπηρέτηση, πώς το μεταφέρουμε και πως μας αρέσει να «κακομαθαίνουμε» ουσιαστικά τους άλλους με αυτόν τον τρόπο. Με την αγάπη που δείχνουμε σ’ αυτό που κάνουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να προσφέρουμε», μας λέει ο Γιώργος, ο περίφημος bartender του μαγαζιού.
Το Spoiled έχει ανοίξει γύρω στα τρία χρόνια κοντά στην πλατεία της Δάφνης, στο μετρό. Από την αρχή, θέλησαν να γίνουν ένας χώρος βραδινής διασκέδασης που έλειπε από την περιοχή με έμφαση στα cocktails.
Τα σιρόπια, τα λικέρ και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός cocktail, παρασκευάζεται από τους ίδιους σε χώρο δίπλα από το μαγαζί.
Ποιες είναι οι τάσεις του cocktail αυτή τη στιγμή; «Η παλέτα του κόσμου είναι πιο μεσογειακή. Ζητάει περισσότερο cocktail με φρούτα και αποστάγματα που του θυμίζουν περισσότερο τη χώρα μας, γεύσεις οι οποίες είναι οικείες. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος για να ξεχωρίσει είναι αυτές τις γεύσεις να τις κάνει με κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές, είτε αυτό είναι κάποιο σιρόπι, είτε κάποιος αφρός, και να μπορέσει να προσφέρει το διαφορετικό. Όμως, ο κόσμος μαθαίνει πλέον να δοκιμάζει νέα πράγματα. Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας bartender, μαθαίνει και ο κόσμος, είναι εξελίξιμο όλο αυτό», λέει ο Γιώργος.
Το δικό του αγαπημένο είναι η κλασική μαργαρίτα, αλλά λατρεύει να φτιάχνει και τα 22 cocktail του καταλόγου.
Ο νέος κατάλογος που εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες έχει τον τίτλο «Cocktails and thoughts» με διαφορετική εικονογράφηση για το κάθε ποτό. «Easy thoughts», «funny thoughts», «bizarre thoughts»…Ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι, μπορείς να επιλέξεις και το αντίστοιχο cocktail.
Η διακόσμηση του μαγαζιού παίζει με τις αποχρώσεις του γκρι και το ξύλο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχουν εμπειρία και ειδίκευση στον χώρο της εστίασης. Άλλοι στον καφέ, άλλοι στα cocktails. «Τώρα κάνω κάποια σεμινάρια για το ουίσκι. Προσπαθούμε ό, τι κάνουμε να το κάνουμε επαγγελματικά, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώνεις στο χώρο πλέον», λέει ο Γιώργος και συμπληρώνει ότι ο κόσμος, όπως είναι αναμενόμενο δεν βγαίνει το ίδιο με πριν. Είναι πιο επιλεκτικός και πιο απαιτητικός. «Οπότε και εμείς, ως επαγγελματίες του χώρου, πρέπει να είμαστε σωστοί με αυτό που προσφέρουμε και το πώς το προσφέρουμε».
Κρυφοκοιτάξαμε τον καινούριο κατάλογο των cocktails και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για το cocktail Little Prince με υπέροχη, ρομαντική διάθεση και εικονογράφηση από τον Μικρό Πρίγκιπα.
Η συνταγή για το cocktail είναι:
50ml λευκή tequila
20ml φυσικό χυμό λεμόνι
20ml λικέρ μπανάνας
15ml κρέμα Καρύδας
15ml σιρόπι fassionola
1 dash Mozart chocolate bitter
Για την γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Και spray από grand marnier
Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, 21 0975 7386, fb: spoiled
INFO
Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.