- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μια βραδιά για μερακλήδες στήθηκε προχτές στα Καραμανλίδικα του Φάνη, στο κέντρο της αγοράς της Αθήνας.
Οικοδεσπότες το ούζο Ηδωνικό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τα αλλαντικά του Σαρήμπογια, αμφότερα εκ Δράμας. Η βραδιά φθινοπωρινή, τα κέφια στα ψηλά, οι μεζέδες από εκείνους που σου ανοίγουν την όρεξη για πολύωρο γλέντι. Το σίγουρο είναι πως η Δράμα, σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, ξέρει να ταιριάζει το ούζο με τους πρέποντες μεζέδες.
Το ούζο Ηδωνικό (από τους αρχαίους κατοίκους Ήδωνες) είναι προϊόν premium, αποτέλεσμα 100% απόσταξης με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της ελληνικής γης, παράγεται σε χάλκινους άμβυκες, με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι το νεότερο μέλος του Κτήματος, ήδη υπάρχει και τσίπουρο Ηδωνικό με ή χωρίς γλυκάνισο. Από την ετικέτα - πίνακα ζωγραφικής μέχρι το ανάγλυφο τετράγωνο, με καμπύλες ωστόσο, μπουκάλι και φυσικά το περιεχόμενο, όλα δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στα προϊόντα της μακεδονικής γης αλλά και στους καταναλωτές.
Κι εγώ, ακόμη, που το ούζο το είχα πάρει από φόβο το καταευχαριστήθηκα έτσι μυρωδάτο, με γλυκανισάτα αρώματα και ελαφρά πικάντικο που είναι, οπότε ήδη το έχω βάλει στην κάβα μου για χειμωνιάτικες μαζώξεις με φίλους επίσης μερακλήδες. Σπίτι ή στο υπέροχο αυλιδάκι (ανοιχτό και το χειμώνα) των Καραμανλίδικων του Φάνη.
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 2103254184
INFO
Ο γνωστός Αραπιάν της Ευριπίδου στο δικό του μεζετζίδικο. Παστουρμαδοπιτάκια, σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο, τρομερά ντολμαδάκια, σπιτική ρώσικη και άλλα καλούδια που μπορείς να πάρεις και για το σπίτι. Στα συν η όμορφη αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.