Θεματα

Γνωστοί σεφ αναλαμβάνουν γνωστά εστιατόρια

Φθινόπωρο, ο καιρός των μεταγραφών

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109689-217568.jpg

Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Ρενάτο Μεκόλι αλλά μετά από μεγάλη έρευνα στους κόλπους των νέων και δημιουργικών σεφ…άσπρος καπνός βγήκε από τα άδυτα του Βασίλαινα. Ο νέος σεφ που καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία στο γνωστό εστιατόριο του Πειραιά είναι ο Adam Κοντοβάς ο οποίος ήταν μέχρι πριν λίγο sous chef στο Intercontinental ενώ έχει δουλέψει και στο Brehon Hotel της Ιρλανδίας αλλά και στο Amanzoe και στο 2 Μαζί του Ηλία Γώγου. Το καινούργιο μενού δια χειρός Adam θα είναι έτοιμο προς το τέλος Οκτωβρίου.

image

Adam Κοντοβάς

Γνωστός, ανατρεπτικός, πολυβραβευμένος, με σπουδές στο περίφημο Culinary Institute of America ο Χρόνης Δαμαλάς (βλ. αρχική φωτογραφία) έχει θητεύσει σε πολύ γνωστά εστιατόρια του εξωτερικού, επίσης και σε πολύ γνωστά εγχώρια-όπως Βαρούλκο, Απλά Αριστερά Δεξιά, Gaspar κ.ά. Βαθύς γνώστης της ασιατικής κουζίνας ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό στα Kiku (όπου όπως γράφαμε αρχές Σεπτέμβρη μόλις έχει πάει ο Δημήτρης Κατριβέσης). Ήδη βρίσκεται στο πολυσύχναστο Rock ‘n’ Balls της πλατείας Αγίας Ειρήνης στο οποίο σεφ είναι ο Δήμος Σαμουράκης, αναλαμβάνοντας το κομμάτι Balls 'n' Rolls, την ασιατική δηλαδή κουζίνα του γνωστού εστιατορίου. Αυτή τη στιγμή κάνει δοκιμές επί δοκιμών τα αποτελέσματα των οποίων θα γευτούμε εντός των ημερών. Καλή επιτυχία και στους δύο!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.