- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
7 Food Sins, αμαρτίες για να υποκύψεις
Στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό του 1896 και τα παιδιά το έχουν φτιάξει τέλεια.
7 Food Sins. Μια ολοκαίνουργια gastropub ταράζει τα νερά της τουριστικής Πλάκας
Είναι καινούργιο, του κουτιού. 7 Food Sins δηλώνει gastropub και το υποστηρίζει. Όλο το team είναι νεαρότατα παιδιά, με μεγάλο ενθουσιασμό. Έχει και... μανιφέστο, το διάβασα, μου έκανε κλικ (διάβασέ το στο τέλος του κειμένου) οπότε έσπευσα. Βρίσκεται στην Πλάκα που, αν και αγαπημένο σημείο για τις κοπάνες του σχολείου, δεν την πολυπερπατάω πια. Στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό του 1896 και τα παιδιά το έχουν φτιάξει τέλεια.
Δύο όροφοι, δωμάτια έξοχου decoration, μπαρ πανέμορφο, πριβέ χώρος, μπαλκονάκι με σκαλιστά κιγκλιδώματα να κοιτάει κάτω, στη βγαλμένη από τον ελληνικό κινηματογράφο του ’50 πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας. Έξω, ανάμεσα στα φουντωτά δέντρα, κάτσαμε εγώ και η φίλη μια γλυκιά βραδιά του Σεπτέμβρη.
Θανάσης Καρατζάς/ Athens Voice
Το 7 Food Sins (μόνο μπράβο για το λογότυπο με τα δυο ανάποδα 7άρια και το στιλέτο να τα ενώνει), ανοίγει από το πρωί με καφέ, φυσικούς χυμούς, σάντουιτς και λοιπά ποιοτικά και υγιεινά. Συνεχίζει με μενού ανάλαφρο το μεσημέρι, πιο γαστρονομικό το βράδυ. Σεφ ο Τάσος Στεφάτος, χρόνια δεξί χέρι του Μποτρίνι, εμείς πετύχαμε τον sous chef Κώστα Χρόνη, συμπαθέστατος, βγήκε κοντοχωριανός με τη φίλη, αγαπηθήκαμε. Στο αμαρτωλό μαγαζί, που λέτε, φάγαμε εκείνο το βράδυ περίπου τα άπαντα – είναι αυτό που λένε άμα δεν μπορείς να αντισταθείς στην αμαρτία, απλά υπόκυψε. Σημειώνω μια Greek on Grill, χωριάτικη σαλάτα στα κάρβουνα, με αγγουράκι και πιπεριές Φλωρίνης ψημένες. Πέρα από το παιχνίδι με το όνομα και την αλλιώτικη παρουσίαση, εγώ εκτίμησα την άφθαστης νοστιμιάς ντομάτα-Βασίλης, ιδιοκτήτης, κέρβερος με μανάβηδες και λοιπούς προμηθευτές. Να αναφερθώ στο C. S. I Athens, καπνισμένο στο δικό τους καπνιστήριο βελούδινο σολομό με σουσάμι και σορμπέ λεμόνι από δίπλα (μου γλύκισε λίγο παραπάνω το σορμπέ), €10,5. Να συνεχίσω με το Black Fish’n’Chips, μπακαλιάρο τεμπούρα, με μους ταραμά και τηγανητά πατατάκια-μούρλια, παρότι έκαψα τα χείλη μου από τη βιασύνη, €9.
Θανάσης Καρατζάς/ Athens Voice
Να προσθέσω τον ακαταμάχητο και εντελώς unique Crunchy Mousaka, ρολό παναρισμένο που έσπαγες με το πιρούνι για να γευτείς υπέροχη μπεσαμέλ, κιμαδάκι με τα πλούσια μυρωδάτα μπαχάρια του, δίπλα έστεκαν ντοματίνια, φύλλα ρόκας και κυβάκια φέτας να παίζεις φτιάχνοντας μπουκιές απόλαυσης, €8,5. Με τίποτα να μην ξεχάσω τα PH-8, ποσέ αυγουλάκι με μπέικον, σπανάκι και τρούφα, τέλειο για μπουκίτσες με ψωμί. Να περάσω στο Chicken on Preasure, κοτόπουλο ψημένο σε κενό αέρος μαζί με κανόλι γεμιστά με σπανάκι, έντονο άρωμα σκόρδου και κρέμα παρμεζάνας (όλα τα λεφτά τα κανόλι), €12. Να τελειώσω με τα Spare Ribs, ένα κρέας-λουκούμι μαζί με πουρέ πατάτας, €15,5. Ήπιαμε λευκό κρασί Villa Esmeralda, ωραιότατο και με €17 το μπουκάλι (καλή λίστα), υπάρχουν και πολλά κοκτέιλ αλλά η μεγάλη δύναμη βρίσκεται στις μπίρες, 8 draft και καμιά 60αριά εμφιαλωμένες απ’ όλο τον κόσμο. Στο τέλος, και αμαρτωλές και σκασμένες, μοιραστήκαμε μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό σε βαζάκι, και γι’ αυτήν μόνο καλά έχω να πω. Φεύγοντας, στη διπλανή ταβέρνα οι τουρίστες τα έσπαγαν με το «Αχ Μουσταφά, βρε Μουσταφά», τα παιδιά μάς είπαν πως θα διορθώσουν την «ηχορύπανση» με γυάλινα πάνελ, εμάς ούτε αυτό μας χάλασε...
Το μανιφέστο:
Δε μιλούσες ακόμα, αλλά γευόσουν. Οι γεύσεις ήταν εκρήξεις στο στόμα σου.
Σε άλλαξαν. Σε έμαθαν να μοιράζεσαι. Να τρως λίγο. Να τρως με τύψεις. Σε έμαθαν να φοβάσαι τα 7 αμαρτήματα του φαγητού:
Να είσαι λαίμαργος.
Να επιθυμείς το φαγητό του διπλανού σου.
Να τρως με τα χέρια και να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Να τον/την ταΐζεις στο στόμα.
Να διεγείρεσαι με τις γεύσεις.
Να γεμίζεις το στόμα σου.
Να απελευθερώνεσαι.
Ακόμα αναζητάς, αλλά λιγότερο. Σε συγκινούν όλο και λιγότερα. Όλο και καλύτερα. Τώρα αναζητάς μόνο την τελειότητα.
7 FoodSins. Απελευθερώσου.
Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 2107011108, κάθε μέρα από το πρωί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.