- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Bon Appétit!», μια όπερα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει
Ο Στέλιος Παρλιάρος και η «Julia Child» σε αγώνα κέικ
Είσαι στο θέατρο. Τα φώτα σβήνουν, τα κινητά εξαφανίζονται, τα μουρμουρητά παύουν και στη σκηνή εμφανίζεται ο…Στέλιος Παρλιάρος. Δίπλα του η θρυλική Julia Child, ανταγωνίζεται τον Έλληνα βασιλιά της ζαχαροπλαστικής σε έναν αγώνα κέικ. Όχι, η σεφ που κατάφερε να φέρει τη γαλλική κουζίνα στα σπίτια όλων των Αμερικάνων, δεν αναστήθηκε, ο Στέλιος Παρλιάρος δεν αποφάσισε να ασπαστεί την υποκριτική τέχνη (προτιμά τη δική του) και αυτό που παρακολουθείς δεν είναι άλλο από τη διάσημη όπερα «Bon Appétit!», του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby.
Η ομάδα όπερας «The Medium Project», πίσω από την οποία βρίσκονται δημιουργικοί άνθρωποι που θέλουν να φέρουν τη σύγχρονη όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό, έκανε και πάλι το θαύμα της.
Η όπερα «Bon Appétit!» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο», που είναι και η συμμετοχή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ στην 5η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης. Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Julia Child «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», η όπερα του Hoiby αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Για τις ανάγκες της παράστασης μάλιστα, η κουζίνα των ιδρυτών Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου θα μεταφερθεί στη σκηνή από το εκθετήριο, όπου βρίσκεται.
Η όπερα θα παρουσιαστεί σε τρεις μόνο παραστάσεις, Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 21.00 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 18.00 και στις 21.00. Σε αυτές, θα παρακολουθήσετε τον Στέλιο Παρλιάρο να ανταγωνίζεται τη Julia Child (την οποία υποδύεται η Μαρία Βλαχοπούλου) στην παρασκευή του φημισμένου κέικ «Le Gâteaux au Chocolate L’ Eminence Brune», σε ένα γλυκό αγώνα μεταξύ του σύρματος ζαχαροπλαστικής και του μίξερ. Το κέικ της παράστασης, παρασκευάζεται σε πραγματικό χρόνο, με αληθινά υλικά (και μυρωδιές), κι αληθινό ζαχαροπλάστη! Μην το χάσετε, γιατί όπως έλεγε και η Julia Child «η σοκολάτα είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι ο καθένας από εμάς υποψιάζεται».
Info: Γενική είσοδος €10, μειωμένη €7, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, 2310 991610
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.