- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σλουρπ!
Το gourmet ταιριάζει στα Χριστούγεννα και η Κάπαρη (Ασκληπιού 22, 211 0104.240), το συμπαθέστατο deli-μπακάλικο της Νατάσσας και της Νικολέτας, φέρνει πολλές, καινούργιες και σε καλές τιμές νοστιμιές για το γιορτινό τραπέζι.
Διάλεξε ανάμεσα από:
● Αυστριακά πολύ λεπτά και ελαφρώς πικάντικα λουκάνικα cabanossi
● Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης γεμιστά με τυράκι που λιώνει όταν ψήνεται
● Σαλάμι βουβαλίσιο από τη λίμνη Κερκίνη
● Σαλάμι Ισπανίας με πράσινες ελιές
● Τέλεια ολλανδέζικα μπισκοτάκια, αλμυρά ή γλυκά, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μπισκότο από σπίτι
Mπισκότα αρωματισμένα με όλα τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων σε διάφορα σχήματα.
Μπισκότα δεντράκια, μπισκότα κάλτσες του Αϊ-Βασίλη, ακόμα και μικρά ή μεγάλα σπιτάκια, όλα τους ένας χριστουγεννιάτικος ζυμωμένος και μυρωδάτος παράδεισος.
Θα τα βρεις στο «Μπισκότο από σπίτι», Σπάρτης 11, Χαλάνδρι, 210 6833.598
ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑΣ
Με όνομα αυτό του προστάτη των ναυτικών, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα ταπεινό ψαροταβερνάκι. Όμως το νέο –μόλις έξι μηνών– εστιατόριο έχει κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ποντάρει στην εκλεπτυσμένη ψαροφαγία και στο πολύ φρέσκο ψάρι που έρχεται καθημερινά από Αιγαίο και Ιόνιο. Στο «τιμόνι» της κουζίνας βρίσκεται ο Ιταλός πολύ καλός σεφ Pino Saccheri με «θητεία» στο Πορτοφίνο, στη Μύκονο, αλλά και στο γνωστό σου Πρυτανείο. Ο «ταμπεραμεντόζος» Pino μαγειρεύει ψάρι και θαλασσινά με μεγάλη μαεστρία, δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες όπως φύκια Γραμβούσας, φρέσκους αχινούς και όστρακα, τυριά με ονομασία προέλευσης, ελιές και ελαιόλαδο από την Κρήτη. Κυρίως θα βρεις ψάρια φρέσκα με τη βούλα, μια και κάθε ψάρι έχει «ονομασία προέλευσης» με καρτελάκι που αναγράφει το χρόνο και τον τόπο ψαρέματός του. Ανοιχτό από το μεσημέρι.
Λ. Συγγρού 156, 210 9232.919
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.