Και τα Χριστούγεννα καταφθάσανε, και η Βασιλίσσης Σοφίας στολίστηκε, και λίγο κρυάκι τσουχτερό ασορτί με τις γιορτές νιώσαμε. Ασορτί με τις γιορτές, και τη γιορτινή διάθεση γενικότερα, είναι και το Baraonda.
Το οποίον, βεβαίως-βεβαίως, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που πας γιατί σου ’ρθε μια λιγούρα… Στη λιγούρα σου πηγαίνεις στο ταβερνάκι της γωνίας, παραγγέλνεις κάνα σουβλάκι, χώνεις δυο αυγά στο τηγάνι. Το Baraonda θέλει άλλα πράγματα, κάτι στο πιο glam κι ενθουσιώδες, μια διάθεση «βρε, δε ’πα να καίγεται ο ντουνιάς, εγώ απόψε θα το γλεντήσω». Το εν λόγω είναι η σωστή επιλογή να πας και να γευτείς μενού σούπερ και πάνω στην τελευταία λέξη της εστιατορικής μόδας παγκοσμίως, να ακούσεις ωραιότατες μουσικές, να πας στο club δίπλα σου μόλις τελειώσεις το φαγάκι σου και να λικνιστείς στους ρυθμούς παρέα με όλη την κοσμική Αθήνα, να κάνεις χάζι, να αντιπαραθέσεις, βρε παιδί μου, το δικό σου λαμέ τιραντάκι μ’ αυτό της απέναντι. Ο χώρος είναι υπέροχος. Με τα νεο-μπαρόκ σκηνικά του, με πολύ κόκκινο του πάθους, με παλιές σκαλιστές βιτρίνες και μέσα βαρύτιμα γυαλικά να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι καλεσμένος στους Ρομανόφ, με μικρά σεπαρέ, δηλαδή απομονωμένα «δωματιάκια», αν θες πιο cheek to cheek καταστάσεις.
Η κουζίνα που θα γευτείς είναι επίσης ξεχωριστή, την επιμελείται ο πολύ καλός και βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας που φέτος βρίσκεται στα καλύτερά του και κινείται σε μοντέρνους ελληνο-μεσογειακούς τόνους, τελευταία μάλιστα προστέθηκε και σούσι μπαρ. Δηλαδή θα δειπνήσεις με καβουροσαλάτες αρωματισμένες με μοσχολέμονα, κονσομέ καραβίδας με αφρούς πατάτας, φιλέτα καπνιστά με Montecristo No 4, παρακαλώ –διότι εμένα αν μου το καπνίσουν με Montecristo No 3 θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση–, με σολομούς με κρέμα πατάτας και σάλτσα μπουγιαμπέσας, με μαύρα ριζότα με καραβιδοουρές και με φύλλα χρυσού, με Black Angus σε μενταγιόν, με γουρουνάκια γάλακτος μαρινέ σε σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι, με γλυκά υπερπαραγωγές όπως ψητό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα βανίλιας, σάλτσα με μάνγκο και παγωτό mascarpone… Όλα αυτά θα τα συνοδέψεις με εκλεκτά κρασιά, ή και με “Luxury Bubbles”, δηλαδή κοκτέιλ που έχουν σαν βάση τη σαμπάνια, ή και με κάποιο άλλο από την εξαιρετική cocktail list, που θα ετοιμάσουν για σένα εξειδικευμένοι bartenders. Να προσθέσω ότι το Baraonda τις Τετάρτες έχει πάρτι “Personas” με swing, disco house και mainstream τού σήμερα, τις Πέμπτες πάρτι “Teck-nology” με special djs και χορηγό τον Best, τις Κυριακές είναι “Greek” πάρτι και πιάνει ξημέρωμα, ότι μπορείς να πας και μόνο για ποτό στο club, ότι εκτός των ημερών των γιορτών υπάρχει μενού με € 36, κατά τα λοιπά τιμές ασορτί με το λαμέ τιραντάκι που λέγαμε και τις άλλες υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.
BARAONDA Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 210 6444.308, ανοιχτά κάθε βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.