- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![10896-24737.gif 10896-24737.gif](/sites/default/files/article/2010/12/14/10896-24737.gif)
Και τα Χριστούγεννα καταφθάσανε, και η Βασιλίσσης Σοφίας στολίστηκε, και λίγο κρυάκι τσουχτερό ασορτί με τις γιορτές νιώσαμε. Ασορτί με τις γιορτές, και τη γιορτινή διάθεση γενικότερα, είναι και το Baraonda.
Το οποίον, βεβαίως-βεβαίως, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που πας γιατί σου ’ρθε μια λιγούρα… Στη λιγούρα σου πηγαίνεις στο ταβερνάκι της γωνίας, παραγγέλνεις κάνα σουβλάκι, χώνεις δυο αυγά στο τηγάνι. Το Baraonda θέλει άλλα πράγματα, κάτι στο πιο glam κι ενθουσιώδες, μια διάθεση «βρε, δε ’πα να καίγεται ο ντουνιάς, εγώ απόψε θα το γλεντήσω». Το εν λόγω είναι η σωστή επιλογή να πας και να γευτείς μενού σούπερ και πάνω στην τελευταία λέξη της εστιατορικής μόδας παγκοσμίως, να ακούσεις ωραιότατες μουσικές, να πας στο club δίπλα σου μόλις τελειώσεις το φαγάκι σου και να λικνιστείς στους ρυθμούς παρέα με όλη την κοσμική Αθήνα, να κάνεις χάζι, να αντιπαραθέσεις, βρε παιδί μου, το δικό σου λαμέ τιραντάκι μ’ αυτό της απέναντι. Ο χώρος είναι υπέροχος. Με τα νεο-μπαρόκ σκηνικά του, με πολύ κόκκινο του πάθους, με παλιές σκαλιστές βιτρίνες και μέσα βαρύτιμα γυαλικά να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι καλεσμένος στους Ρομανόφ, με μικρά σεπαρέ, δηλαδή απομονωμένα «δωματιάκια», αν θες πιο cheek to cheek καταστάσεις.
Η κουζίνα που θα γευτείς είναι επίσης ξεχωριστή, την επιμελείται ο πολύ καλός και βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας που φέτος βρίσκεται στα καλύτερά του και κινείται σε μοντέρνους ελληνο-μεσογειακούς τόνους, τελευταία μάλιστα προστέθηκε και σούσι μπαρ. Δηλαδή θα δειπνήσεις με καβουροσαλάτες αρωματισμένες με μοσχολέμονα, κονσομέ καραβίδας με αφρούς πατάτας, φιλέτα καπνιστά με Montecristo No 4, παρακαλώ –διότι εμένα αν μου το καπνίσουν με Montecristo No 3 θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση–, με σολομούς με κρέμα πατάτας και σάλτσα μπουγιαμπέσας, με μαύρα ριζότα με καραβιδοουρές και με φύλλα χρυσού, με Black Angus σε μενταγιόν, με γουρουνάκια γάλακτος μαρινέ σε σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι, με γλυκά υπερπαραγωγές όπως ψητό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα βανίλιας, σάλτσα με μάνγκο και παγωτό mascarpone… Όλα αυτά θα τα συνοδέψεις με εκλεκτά κρασιά, ή και με “Luxury Bubbles”, δηλαδή κοκτέιλ που έχουν σαν βάση τη σαμπάνια, ή και με κάποιο άλλο από την εξαιρετική cocktail list, που θα ετοιμάσουν για σένα εξειδικευμένοι bartenders. Να προσθέσω ότι το Baraonda τις Τετάρτες έχει πάρτι “Personas” με swing, disco house και mainstream τού σήμερα, τις Πέμπτες πάρτι “Teck-nology” με special djs και χορηγό τον Best, τις Κυριακές είναι “Greek” πάρτι και πιάνει ξημέρωμα, ότι μπορείς να πας και μόνο για ποτό στο club, ότι εκτός των ημερών των γιορτών υπάρχει μενού με € 36, κατά τα λοιπά τιμές ασορτί με το λαμέ τιραντάκι που λέγαμε και τις άλλες υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.
BARAONDA Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 210 6444.308, ανοιχτά κάθε βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.