- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Και τα Χριστούγεννα καταφθάσανε, και η Βασιλίσσης Σοφίας στολίστηκε, και λίγο κρυάκι τσουχτερό ασορτί με τις γιορτές νιώσαμε. Ασορτί με τις γιορτές, και τη γιορτινή διάθεση γενικότερα, είναι και το Baraonda.
Το οποίον, βεβαίως-βεβαίως, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που πας γιατί σου ’ρθε μια λιγούρα… Στη λιγούρα σου πηγαίνεις στο ταβερνάκι της γωνίας, παραγγέλνεις κάνα σουβλάκι, χώνεις δυο αυγά στο τηγάνι. Το Baraonda θέλει άλλα πράγματα, κάτι στο πιο glam κι ενθουσιώδες, μια διάθεση «βρε, δε ’πα να καίγεται ο ντουνιάς, εγώ απόψε θα το γλεντήσω». Το εν λόγω είναι η σωστή επιλογή να πας και να γευτείς μενού σούπερ και πάνω στην τελευταία λέξη της εστιατορικής μόδας παγκοσμίως, να ακούσεις ωραιότατες μουσικές, να πας στο club δίπλα σου μόλις τελειώσεις το φαγάκι σου και να λικνιστείς στους ρυθμούς παρέα με όλη την κοσμική Αθήνα, να κάνεις χάζι, να αντιπαραθέσεις, βρε παιδί μου, το δικό σου λαμέ τιραντάκι μ’ αυτό της απέναντι. Ο χώρος είναι υπέροχος. Με τα νεο-μπαρόκ σκηνικά του, με πολύ κόκκινο του πάθους, με παλιές σκαλιστές βιτρίνες και μέσα βαρύτιμα γυαλικά να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι καλεσμένος στους Ρομανόφ, με μικρά σεπαρέ, δηλαδή απομονωμένα «δωματιάκια», αν θες πιο cheek to cheek καταστάσεις.
Η κουζίνα που θα γευτείς είναι επίσης ξεχωριστή, την επιμελείται ο πολύ καλός και βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας που φέτος βρίσκεται στα καλύτερά του και κινείται σε μοντέρνους ελληνο-μεσογειακούς τόνους, τελευταία μάλιστα προστέθηκε και σούσι μπαρ. Δηλαδή θα δειπνήσεις με καβουροσαλάτες αρωματισμένες με μοσχολέμονα, κονσομέ καραβίδας με αφρούς πατάτας, φιλέτα καπνιστά με Montecristo No 4, παρακαλώ –διότι εμένα αν μου το καπνίσουν με Montecristo No 3 θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση–, με σολομούς με κρέμα πατάτας και σάλτσα μπουγιαμπέσας, με μαύρα ριζότα με καραβιδοουρές και με φύλλα χρυσού, με Black Angus σε μενταγιόν, με γουρουνάκια γάλακτος μαρινέ σε σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι, με γλυκά υπερπαραγωγές όπως ψητό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα βανίλιας, σάλτσα με μάνγκο και παγωτό mascarpone… Όλα αυτά θα τα συνοδέψεις με εκλεκτά κρασιά, ή και με “Luxury Bubbles”, δηλαδή κοκτέιλ που έχουν σαν βάση τη σαμπάνια, ή και με κάποιο άλλο από την εξαιρετική cocktail list, που θα ετοιμάσουν για σένα εξειδικευμένοι bartenders. Να προσθέσω ότι το Baraonda τις Τετάρτες έχει πάρτι “Personas” με swing, disco house και mainstream τού σήμερα, τις Πέμπτες πάρτι “Teck-nology” με special djs και χορηγό τον Best, τις Κυριακές είναι “Greek” πάρτι και πιάνει ξημέρωμα, ότι μπορείς να πας και μόνο για ποτό στο club, ότι εκτός των ημερών των γιορτών υπάρχει μενού με € 36, κατά τα λοιπά τιμές ασορτί με το λαμέ τιραντάκι που λέγαμε και τις άλλες υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.
BARAONDA Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 210 6444.308, ανοιχτά κάθε βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.