Θεματα

Fistiki Fest, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είσαι Αίγινα

Για 7η χρονιά η νοστιμότερη γιορτή επιστρέφει στο νησί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108618-215287.jpg

Φρεσκοψημένο φιστίκι νέας σοδειάς, γλυκό του κουταλιού φιστίκι, παστέλια και πάρα πολλά διαφορετικά γλυκά από φιστίκι, ποτά και καλλυντικά από έλαιο φιστικιού, εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα, αγνά μυρωδικά και πολλά-πολλά ακόμα αιγινήτικα προϊόντα έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού, εκεί όπου γίνεται η εμπορική έκθεση του πιο νόστιμου φεστιβάλ.

Το Fistiki Fest διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως δηλώνει το όνομά του είναι αφιερωμένο στο φιστίκι, το τοπικό προϊόν που έκανε διάσημη την Αίγινα και της χάρισε τη φήμη της πατρίδας του πιο νόστιμου φιστικιού στον κόσμο.

Το νησί της Αφαίας όμως δεν είναι γνωστό μόνο για τους εξαιρετικούς καρπούς του. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα των τεχνών εμπνεύστηκαν από το τοπίο της. Για αυτό και το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από διάφορες εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, συναυλίες, παρουσιάσεις και πολλά ακόμα που αξίζει να παρακολουθήσετε.

image

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι και η παρουσίαση του βιβλίου «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας», του Γιώργου Πίττα, που θα γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας στις 18.30. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και αναλύονται 100 ελληνικά προϊόντα που συνθέτουν ένα περίπλοκο μωσαϊκό γεμάτο από τις γεύσεις , τα αρώματα και τον πολιτισμό της γαστρονομικής μας παράδοσης. Στην παρουσίαση, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τον συγγραφέα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου.

Το Fistiki Fest θα σηκώσει αυλαία με το θεατρικό δρώμενο «Φιστίκι από σόι», που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία της Αίγινας. Η τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής θα σηματοδοτηθεί με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, κατά μήκος της Παραλίας.

Τώρα έχεις έναν (ακόμη) λόγο να δραπετεύσεις στην ωραία Αίγινα το Σαββατοκύριακο.

*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.