Θεματα

Αυτά είναι τα καλύτερα cocktails της ζωής σου (χωρίς υπερβολή).

Με τον παγκοσμίως βραβευμένο Δημήτρη Παπαϊωάνου ισχύει το «αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107315-212855.jpg

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ήταν η ευχάριστη έκπληξη μιας βραδιάς που ξεκίνησε ως χαλαρή έξοδος (ναι- ναι, αυτό που βγαίνεις για «ένα ποτάκι μωρέ» και καταλήγεις με 24ωρο hangover) για να καταλήξει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο γοητευτικό κόσμο των κοκτέιλ.

«Τι θέλετε να πιείτε κορίτσια;» ρώτησε. «Ε, φτιάξε μας κάτι δικό σου» απαντήσαμε και το υπερθέαμα άρχισε! Στην αρχή μας σέρβιρε ένα Gin με σπιτική λεμονάδα-γκρέιπφρουτ συνδυασμένο με ένα λικέρ... όνειρο! Σειρά είχε ένα semi-freddo cocktail με ρούμι από τη Βολιβία, εσπρεσσο, 3 διαφορετικά είδη κουβερτούρας, μπισκότο, φράουλες, βρώσιμα άνθη και μιας που γλυκαθήκαμε μας αποτελείωσε με ένα ποτό -με πολλά ποτά, που το άρωμα που άφηνε ήταν σαν το ρυζόγαλο της γιαγιάς αλλά σε μεθυστική βερσιόν!

image

Ο Δημήτρης ξεκίνησε ως βοηθός μπαρ το 1999 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε Λονδίνο, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Σικάγο για να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μιξολογίας και γαστρονομίας.

Στα μεσοδιαστήματα, επέστρεφε στην Ελλάδα και εφάρμοζε τις γνώσεις του σε κορυφαία μπαρ και εστιατόρια όπως η Γαλάζια Hytra και το Funky Gourmet.

Δεν είναι όμως μόνο οι γνώσεις σε σχέση με τα ποτά , που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι επίσης η μαθητεία του δίπλα σε σεφ, το γενικότερο ενδιαφέρον του για τις γεύσεις, για τη δημιουργία και τελικά για την επικοινωνία, την επαφή του με τον άνθρωπο που κάθεται στην άλλη πλευρά του μπαρ. Μάλιστα, παρακολούθησε μαθήματα κλινικής ψυχολογίας γιατί όπως λέει και το παλιό ρητό «Αν δεν έχεις λεφτά για ψυχολόγο, μίλα σε έναν μπάρμαν».

image

Μέσα από τα ταξίδια του αποφάσισε να φέρει και να φυτέψει (με ριζική καλλιέργεια) στην Ελλάδα μοναδικά φυτά από τη Βολιβία, το Περού και την Κούβα. Αυτά τα φυτά διαμορφώνουν γεύσεις τόσο πρωτόγνωρες στα ποτά του, που ο ουρανίσκος σας θα κάνει πάρτι.

image

Είναι πραγματικά ασταμάτητος! Έχει βρεθεί στην πρώτη θέση 2 φορές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, γράφει βιβλίο για τη δημιουργική ελληνική «κοκτεϊλοποιία» και εξηγεί γιατί οι Έλληνες μπαρτέντερ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Δημιουργεί λάδια σώματος εμπνευσμένος από τα αρώματα των καλύτερων κοκτέιλ του (για να θέλει ο αγαπημένος σου να σε φάει ολόκληρη), δεν καπνίζει, πίνει μόνο για δοκιμή και κάθε λίγο εξαφανίζεται. Που πάει; Να μυρίσει φρεσκοκομμένο καφέ για να καθαρίσουν οι αισθήσεις του!

image

Μοναδικός και ευγενέστατος σερβίρει τα μαγικά του «φίλτρα» στο Inbi στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 26, 210 8944982) και το Costa Navarino.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.