Θεματα

Αυγά μπρουγέ αρωματισμένα με λάδι λευκής τρούφας και μπέικον

Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 327
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10726-24346.jpg

Τι χρειαζόμαστε 2 αυγά ● 25 γρ. κρέμα γάλακτος ● 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό ● 1 φέτα μοσχαρίσιο μπέικον ● 3 μπαστούνια κρουτόν ● 2 κουτ. της σούπας λάδι λευκής τρούφας ● αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο –ή ακόμα και στο φούρνο εντελώς στεγνά– ροδίζουμε τα κρουτόν και τα φυλάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα. Όταν αρχίζουν και σφίγγουν προσθέτουμε το λάδι τρούφας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν υφή με πολλούς μικρούς σβόλους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το μοσχαρίσιο μπέικον και γαρνίρουμε επάνω στα αυγά. Περιμετρικά τοποθετούμε τα κρουτόν.

Τα tips του σεφ ● Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν. Μπορούμε, για καλύτερα αποτελέσματα, να ψήσουμε σε ένα μπεν-μαρί. ● Το λάδι λευκής τρούφας θα το βρούμε σε delicatessen καταστήματα και το μοσχαρίσιο μπέικον σε επιλεγμένα μαγαζιά αλλαντικών, όπως το ΑΡΑΠΙΑΝ στην Ευριπίδου. 

Γιατί να πάω στο Polly Maggoo; ● Για το μενού που μιλάει γαλλικά και μαγειρεύεται εξαιρετικά από το σεφ και ιδιοκτήτη Γιώργο Ηλιού. ● Για τη χαλαρή, ρομαντική ατμόσφαιρα και την πολύ καλή μουσική υπόκρουση. ● Για τα ωραία γαλλικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές.

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 5241.120

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.