Αυγά μπρουγέ αρωματισμένα με λάδι λευκής τρούφας και μπέικον
Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν.
![10726-24346.jpg 10726-24346.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/12/08/10726-24346.jpg)
Τι χρειαζόμαστε 2 αυγά ● 25 γρ. κρέμα γάλακτος ● 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό ● 1 φέτα μοσχαρίσιο μπέικον ● 3 μπαστούνια κρουτόν ● 2 κουτ. της σούπας λάδι λευκής τρούφας ● αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο –ή ακόμα και στο φούρνο εντελώς στεγνά– ροδίζουμε τα κρουτόν και τα φυλάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα. Όταν αρχίζουν και σφίγγουν προσθέτουμε το λάδι τρούφας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν υφή με πολλούς μικρούς σβόλους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το μοσχαρίσιο μπέικον και γαρνίρουμε επάνω στα αυγά. Περιμετρικά τοποθετούμε τα κρουτόν.
Τα tips του σεφ ● Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν. Μπορούμε, για καλύτερα αποτελέσματα, να ψήσουμε σε ένα μπεν-μαρί. ● Το λάδι λευκής τρούφας θα το βρούμε σε delicatessen καταστήματα και το μοσχαρίσιο μπέικον σε επιλεγμένα μαγαζιά αλλαντικών, όπως το ΑΡΑΠΙΑΝ στην Ευριπίδου.
Γιατί να πάω στο Polly Maggoo; ● Για το μενού που μιλάει γαλλικά και μαγειρεύεται εξαιρετικά από το σεφ και ιδιοκτήτη Γιώργο Ηλιού. ● Για τη χαλαρή, ρομαντική ατμόσφαιρα και την πολύ καλή μουσική υπόκρουση. ● Για τα ωραία γαλλικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές.
Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 5241.120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.