- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι χρειαζόμαστε 8 χοιρινά λουκάνικα ● 1 κρεμμύδι σε ροδέλες ● 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση σε κόκκους) ● 250 ml κόκκινο κρασί
Πώς το φτιάχνουμε Τηγανίζουμε τα λουκάνικα με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη μουστάρδα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσουν. Μόλις σταματήσουν οι φυσαλίδες ρίχνουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 15΄ μέχρι η σάλτσα να ελαττωθεί στο μισό.
Σερβίρουμε με... 1) Πατάτες πουρέ με σκόρδο: 6-10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ● 450 γρ. κρέμα γάλακτος ● 6 πατάτες σε κύβους 5 εκ. περίπου ● 200-250 γρ. βούτυρο ● αλάτι ● πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με 1 κ.κ. αλατι για 25΄ περιπου. Τις στραγγίζουμε. Στο μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος για περίπου 15-25΄. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Περνάμε τις πατάτες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, από το μύλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
2) Πατάτες σε αλουμινόχαρτο: 8 μικρές πατάτες ● 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ περίπου. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μπολ τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τις «σπάμε». Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνομε.
Μάθε ιστορία Tα λουκάνικα θεωρούνται από τις πρώτες συντηρημένες τροφές στην ιστορία της γαστρονομίας. Ίχνη των προγόνων του σημερινού λουκάνικου εντοπίζονται στη Βαβυλώνα και αργότερα, το 589 π.Χ., στην Κίνα. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και εκτιμούσαν δεόντως αυτή τη λιχουδιά. Οι Ρωμαίοι, ευτυχώς, παθιάστηκαν με τα λουκάνικα και εξέλιξαν τη βασική συνταγή σε μια μεγάλη gourmet ποικιλία. Το μεσαίωνα τα λουκάνικα γνωρίζουν μεγάλες δόξες και είναι μία από τις βασικές τροφές. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν να βασιλεύουν στις κουζίνες όλης της Γης.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com