Τι χρειαζόμαστε 8 χοιρινά λουκάνικα ● 1 κρεμμύδι σε ροδέλες ● 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση σε κόκκους) ● 250 ml κόκκινο κρασί
Πώς το φτιάχνουμε Τηγανίζουμε τα λουκάνικα με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη μουστάρδα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσουν. Μόλις σταματήσουν οι φυσαλίδες ρίχνουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 15΄ μέχρι η σάλτσα να ελαττωθεί στο μισό.
Σερβίρουμε με... 1) Πατάτες πουρέ με σκόρδο: 6-10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ● 450 γρ. κρέμα γάλακτος ● 6 πατάτες σε κύβους 5 εκ. περίπου ● 200-250 γρ. βούτυρο ● αλάτι ● πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με 1 κ.κ. αλατι για 25΄ περιπου. Τις στραγγίζουμε. Στο μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος για περίπου 15-25΄. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Περνάμε τις πατάτες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, από το μύλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
2) Πατάτες σε αλουμινόχαρτο: 8 μικρές πατάτες ● 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ περίπου. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μπολ τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τις «σπάμε». Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνομε.
Μάθε ιστορία Tα λουκάνικα θεωρούνται από τις πρώτες συντηρημένες τροφές στην ιστορία της γαστρονομίας. Ίχνη των προγόνων του σημερινού λουκάνικου εντοπίζονται στη Βαβυλώνα και αργότερα, το 589 π.Χ., στην Κίνα. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και εκτιμούσαν δεόντως αυτή τη λιχουδιά. Οι Ρωμαίοι, ευτυχώς, παθιάστηκαν με τα λουκάνικα και εξέλιξαν τη βασική συνταγή σε μια μεγάλη gourmet ποικιλία. Το μεσαίωνα τα λουκάνικα γνωρίζουν μεγάλες δόξες και είναι μία από τις βασικές τροφές. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν να βασιλεύουν στις κουζίνες όλης της Γης.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.