- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μεσημέρι καθημερινής περνάω το κατώφλι του ξενοδοχείου N.J.V Athens Plaza στην πλατεία Συντάγματος, σκαστό ραντεβού με φιλενάδα πολυαγαπημένη από τα φοιτητικά χρόνια. «Εδώ τους φέρνει η δικηγόρος τους καλούς πελάτες» ρωτάω πονηρά… «Και τους καλούς πελάτες, και τον άντρα μου όταν θέλω να τον καλοπιάσω, και σένα που θέλω να σε φχαριστηθώ, δυο φορές το χρόνο βλεπόμαστε, ας είναι τουλάχιστον σε ωραία ατμόσφαιρα».
Η ωραία ατμόσφαιρα στο N.J.V Athens Plaza ξεκινάει από την είσοδο, φώτα και λάμψη και πολυτέλεια, έπιπλα κλασικά και πολυέλαιοι, λουλούδια παντού και έργα τέχνης σε κάθε σου βήμα. Το The Parliament, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, είναι κλασικό στέκι του κέντρου, το προτιμούν οι επιχειρηματίες, τα γραφεία της περιοχής όταν κάνουν lunch break, οι πολιτικοί – γεια σας, κύριε περιφερειάρχα μου, στον κύριο Σγουρό που κατευθυνόταν στο τραπέζι του. Οι γεύσεις του Parliament είναι της Ελλάδας και της Μεσογείου. Ο κατάλογος έχει πολλές προτάσεις σε ορεκτικά και σαλατικά, από ντάκο κρητικό μέχρι σαλάτα με αστακό, σολομό και γαρίδες. Συνεχίζει με ριζότα, ζυμαρικά (και ολικής αλέσεως), με ομελέτες με αβγά ημέρας και με ψαρικά - κρεατικά, όλα μαγειρεμένα κομψά και μαζί νόστιμα, όπως η γλώσσα menier που πήρα εγώ και οι αρνίσιες κοτολέτες με τρούφα και λαχανικά της φίλης.
Ο σεφ Κώστας Ζέππος μπερδεύει όμορφα την παράδοση με τις διεθνείς τάσεις, τις παλιές συνταγές με τις νέες τεχνικές και αγαπάει τα εποχιακά προϊόντα. Τον συναντάμε στο τέλος του γεύματος, θέλει να γνωρίσει τις δύο κυρίες που έχουν πιάσει παρτίδες με όλο τον κόσμο –πίνουμε λευκό Αμαρυλλίς κι ο μετρ μας γεμίζει συνέχεια τα ποτήρια–, ο ίδιος ο σεφ μας φέρνει λωτό ώριμο και γευστικότατο πάνω σε πάγο, μας κερνάει και ωραίο γλυκό κρασί από τη Σάμο, το νησί που κατάγεται. Περνάμε φίνα, βγαίνουμε στο μπαλκόνι να καπνίσουμε – φοιτήτριες ξανά, βλέπουμε Σταδίου από ψηλά και για δες, έχει και πλατάνια η Βουκουρεστίου, από το διπλανό Holmes έρχονται πολλοί για light μεσημεριανό αλλά και για τον πρωινό μπουφέ που έχει όλα όσα μπορείς να φανταστείς με τιμή € 25. Αφήνω τη φιλενάδα να πληρώσει, € 32 το άτομο – «έχουμε παραγγείλει από το μενού Food Gallery που έχει τιμές extra φιλικές, χρυσή μου». Φεύγοντας μαθαίνω ότι το Parliament είναι ανοιχτό μεσημέρι - βράδυ (μέχρι 16.30 και μέχρι 12.30), πως το προτιμούν το βράδυ όσοι πηγαίνουν στα γύρω θέατρα, πως τις Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα έχουν δίπλα, στο bar Εxplorer, live jazz και μαζεύεται κόσμος πολύς. Φιλιόμαστε και κλείνουμε ραντεβού πάλι εδώ, αυτή τη φορά για πρωινό – πολύ θέλουμε κι οι δύο να δούμε τον μπουφέ του N.J.V Athens Plaza, κάτι μας λέει ότι θα ’ναι τέλειος.
Τhe Parliament, Ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA, Bασ. Γεωργίου Α΄, Σύνταγμα, 210 3352.400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.