Κάθε φορά που πάω στα ΙΚΕΑ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Κάθομαι σε όλες τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, τις καρέκλες. Ξαπλώνω σε όλα τα στρώματα. Μπαίνω σε όλα τα «σπιτάκια» και περιεργάζομαι όόόλα τα αντικείμενα. Από δυο φορές. Με άλλα λόγια περνάω εκεί όλη τη μέρα και σπάω τα νεύρα οποιουδήποτε έχει κάνει το λάθος να με συνοδεύσει.
Συνήθως λοιπόν αυτός ο κάποιος με τραβάει απηυδισμένος, στου δρόμου τα μισά στο εστιατόριο της ΙΚΕΑ. Για κεφτεδάκια και για μια στάση («δεν σηκώνω κουβέντα!»). Την τελευταία φορά πήγα στα ΙΚΕΑ στις 20 Ιουνίου. Ήταν το κατάστημα του αεροδρομίου που γιόρταζε τα εγκαίνια του ανανεωμένου εστιατορίου ΙΚΕΑ και του ΙΚΕΑ café. Εκεί ήταν και ο Ρυθμός 94,9 παρέα με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Ευθύμη Ζησάκη μαζί με πολλά δώρα του ΙΚΕΑ για μικρούς και μεγάλους.
Στο ανανεωμένο εστιατόριο του ΙΚΕΑ αεροδρόμιο ο χώρος έχει πια χωριστεί σε τρία μέρη, που διαχωρίζονται με χαμηλά χωρίσματα επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται ελεύθερα στο χώρο. Έτσι, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στους μικρότερους, με παιδότοπο, παιδικά καρεκλάκια και παροχές για το ζέσταμα του φαγητού. Για όσους βιάζονται να συνεχίσουν τα ψώνια τους και θέλουν απλά να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα υπάρχουν ψηλά τραπέζια και σκαμπό. Αυτοί από την άλλη που θέλουν να χαλαρώσουν, θα βρουν αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και δωρεάν wi-fi. Εδώ μπορείς να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή να σερφάρεις στο Internet, όσο θα απολαμβάνεις παράλληλα τις καινούργιες λιχουδιές του εστιατορίου.
Ποιες είναι αυτές; Σουφλέ σολομού με πέννες και ντοματάκια (θα το βρείτε κάθε Σάββατο), ζουμερή χοιρινή τηγανιά με πιπεριές (υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα), φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με βραστά λαχανικά και το τρομερό γλυκό με καραμέλα, κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (ένα σας λέω είναι εμπνευσμένο από τη σοκολάτα Snickers…)
Για το τέλος (ή και για την αρχή) στην είσοδο του καταστήματος σε περιμένει το IKEA Café που επίσης έχει ανανεωθεί και προσφέρει φρέσκο καφέ (με πιστοποίηση UTZ) και τις γνωστές του λιχουδιές (ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό;).
Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το μοσχομυριστό freddo espresso, το επόμενο Σάββατο που θα έρθετε εδώ για βόλτα, ψώνια ή απλά για το ωραίο (κι οικονομικό, να τα λέμε κι αυτά) φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.