- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κάθε φορά που πάω στα ΙΚΕΑ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Κάθομαι σε όλες τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, τις καρέκλες. Ξαπλώνω σε όλα τα στρώματα. Μπαίνω σε όλα τα «σπιτάκια» και περιεργάζομαι όόόλα τα αντικείμενα. Από δυο φορές. Με άλλα λόγια περνάω εκεί όλη τη μέρα και σπάω τα νεύρα οποιουδήποτε έχει κάνει το λάθος να με συνοδεύσει.
Συνήθως λοιπόν αυτός ο κάποιος με τραβάει απηυδισμένος, στου δρόμου τα μισά στο εστιατόριο της ΙΚΕΑ. Για κεφτεδάκια και για μια στάση («δεν σηκώνω κουβέντα!»). Την τελευταία φορά πήγα στα ΙΚΕΑ στις 20 Ιουνίου. Ήταν το κατάστημα του αεροδρομίου που γιόρταζε τα εγκαίνια του ανανεωμένου εστιατορίου ΙΚΕΑ και του ΙΚΕΑ café. Εκεί ήταν και ο Ρυθμός 94,9 παρέα με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Ευθύμη Ζησάκη μαζί με πολλά δώρα του ΙΚΕΑ για μικρούς και μεγάλους.
Στο ανανεωμένο εστιατόριο του ΙΚΕΑ αεροδρόμιο ο χώρος έχει πια χωριστεί σε τρία μέρη, που διαχωρίζονται με χαμηλά χωρίσματα επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται ελεύθερα στο χώρο. Έτσι, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στους μικρότερους, με παιδότοπο, παιδικά καρεκλάκια και παροχές για το ζέσταμα του φαγητού. Για όσους βιάζονται να συνεχίσουν τα ψώνια τους και θέλουν απλά να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα υπάρχουν ψηλά τραπέζια και σκαμπό. Αυτοί από την άλλη που θέλουν να χαλαρώσουν, θα βρουν αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και δωρεάν wi-fi. Εδώ μπορείς να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή να σερφάρεις στο Internet, όσο θα απολαμβάνεις παράλληλα τις καινούργιες λιχουδιές του εστιατορίου.
Ποιες είναι αυτές; Σουφλέ σολομού με πέννες και ντοματάκια (θα το βρείτε κάθε Σάββατο), ζουμερή χοιρινή τηγανιά με πιπεριές (υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα), φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με βραστά λαχανικά και το τρομερό γλυκό με καραμέλα, κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (ένα σας λέω είναι εμπνευσμένο από τη σοκολάτα Snickers…)
Για το τέλος (ή και για την αρχή) στην είσοδο του καταστήματος σε περιμένει το IKEA Café που επίσης έχει ανανεωθεί και προσφέρει φρέσκο καφέ (με πιστοποίηση UTZ) και τις γνωστές του λιχουδιές (ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό;).
Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το μοσχομυριστό freddo espresso, το επόμενο Σάββατο που θα έρθετε εδώ για βόλτα, ψώνια ή απλά για το ωραίο (κι οικονομικό, να τα λέμε κι αυτά) φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.