Θεματα

Το ΙΚΕΑ πιο νόστιμο από ποτέ

Στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο φυσάει ο αέρας της ανανέωσης

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101580-202445.jpg

Κάθε φορά που πάω στα ΙΚΕΑ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Κάθομαι σε όλες τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, τις καρέκλες. Ξαπλώνω σε όλα τα στρώματα. Μπαίνω σε όλα τα «σπιτάκια» και περιεργάζομαι όόόλα τα αντικείμενα. Από δυο φορές. Με άλλα λόγια περνάω εκεί όλη τη μέρα και σπάω τα νεύρα οποιουδήποτε έχει κάνει το λάθος να με συνοδεύσει.

n

Συνήθως λοιπόν αυτός ο κάποιος με τραβάει απηυδισμένος, στου δρόμου τα μισά στο εστιατόριο της ΙΚΕΑ. Για κεφτεδάκια και για μια στάση («δεν σηκώνω κουβέντα!»). Την τελευταία φορά πήγα στα ΙΚΕΑ στις 20 Ιουνίου. Ήταν το κατάστημα του αεροδρομίου που γιόρταζε τα εγκαίνια του ανανεωμένου εστιατορίου ΙΚΕΑ και του ΙΚΕΑ café. Εκεί ήταν και ο Ρυθμός 94,9 παρέα με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Ευθύμη Ζησάκη μαζί με πολλά δώρα του ΙΚΕΑ για μικρούς και μεγάλους.

n

Στο ανανεωμένο εστιατόριο του ΙΚΕΑ αεροδρόμιο ο χώρος έχει πια χωριστεί σε τρία μέρη, που διαχωρίζονται με χαμηλά χωρίσματα επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται ελεύθερα στο χώρο. Έτσι, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στους μικρότερους, με παιδότοπο, παιδικά καρεκλάκια και παροχές για το ζέσταμα του φαγητού. Για όσους βιάζονται να συνεχίσουν τα ψώνια τους και θέλουν απλά να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα υπάρχουν ψηλά τραπέζια και σκαμπό. Αυτοί από την άλλη που θέλουν να χαλαρώσουν, θα βρουν αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και δωρεάν wi-fi. Εδώ μπορείς να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή να σερφάρεις στο Internet, όσο θα απολαμβάνεις παράλληλα τις καινούργιες λιχουδιές του εστιατορίου.

n

Ποιες είναι αυτές; Σουφλέ σολομού με πέννες και ντοματάκια (θα το βρείτε κάθε Σάββατο), ζουμερή χοιρινή τηγανιά με πιπεριές (υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα), φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με βραστά λαχανικά και το τρομερό γλυκό με καραμέλα, κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (ένα σας λέω είναι εμπνευσμένο από τη σοκολάτα Snickers…)

n

Για το τέλος (ή και για την αρχή) στην είσοδο του καταστήματος σε περιμένει το IKEA Café που επίσης έχει ανανεωθεί και προσφέρει φρέσκο καφέ (με πιστοποίηση UTZ) και τις γνωστές του λιχουδιές (ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό;).

Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το μοσχομυριστό freddo espresso, το επόμενο Σάββατο που θα έρθετε εδώ για βόλτα, ψώνια ή απλά για το ωραίο (κι οικονομικό, να τα λέμε κι αυτά) φαγητό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.