Θεματα

Tastevoice 324

Δοκιμάσαμε τα καλύτερα και σας τα προτείνουμε…

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 324
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10158-23187.jpg

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ …ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΑ!

Το Κλωστάρι, ηπειρώτικος μπακλαβάς από την Ήπειρος Γη, είναι ένας ειδικού τύπου μπακλαβάς, από την Κόνιτσα, μακρόστενος σαν μπαστούνι, γεμισμένος με ντόπιο καρύδι και γενναιόδωρα σιροπιασμένος. Όπως λένε οι δημιουργοί, ήταν μια συνταγή της γιαγιάς Σωσάνας που βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα καφεκούτι.                                      Θα το βρεις στο παντοπωλείο Κουκάς, Πατησίων 104, 210 8212.522 

- Τ.Σ.

Την αγαπώ!

Είναι κούκλα. Την έχω βάλει πρώτο «τραπέζι πίστα» στον πάγκο της κουζίνας. Οι μισοί από αυτούς που την είδαν αναφώνησαν «καλά, πολύ διαστημική», οι υπόλοιποι «άπαιχτο design» και όλοι μαζί «μολόγα πού τη βρήκες». Εγώ με ύφος ειδικού-του-καφέ συστήνω: «Από εδώ η NESCAFÉ® Dolce Gusto®, που προέκυψε από συνεργασία Νestlé και Krups, την οποία και αγόρασα (πάντα εδώ κάνω παύση) από super market, κυκλοφορεί και σε ένα πιο φουτουριστικό σχέδιο». Μετά κάνω επίδειξη-δοκιμαστήριο. «Τι θέλετε; Espresso, Cappuccino, Nescafé, Chococino, Latte, Cortado, Νestea peach… και κρύο ή ζεστό;». Φυσικά μου ζητούν άλλο ο καθένας. Σιγά, μην πτοηθώ. Βάζεις νερό στο ειδικό δοχείο, αλλάζεις κάψουλες (με τη γεύση που θες), γυρνάς λαβή σε ζεστό ή κρύο και… «πόση ζάχαρη;». Κάθε πρωί, σε χρόνο dt, φτιάχνω άλλον καφέ για το ξύπνημα κι άλλον για το γραφείο (συγνώμη, πρώην καφετζή μου, αλλά μου έρχεται απίστευτα πιο φτηνά). «Για σένα είναι η ζωή» λέει ο Τάκης όποτε με βλέπει να παραγγέλνω κάψουλες από το www.dolce-gusto.gr (όταν δεν προλαβαίνω να πάω σε super market). Αυτό ξαναπές το, τώρα έχω λόγο να το πιστέψω!

- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ

ΝΕΑ

● Μετά από απαίτηση του φανατικού κοινού του, ένα ακόμη Πbox ετοιμάζεται να ανοίξει στα μέσα Δεκεμβρίου ο Χριστόφορος Πέσκιας, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι, μέσα στο ξενοδοχείο Periscope στη Χάρητος.

Adamo, το όνομα του νέου resto που θα ανοίξει αρχές Δεκεμβρίου στη θέση των παλιών Διόσκουρων στο Ψυχικό. Στους συντελεστές ο Δημήτρης Κιτσινέλης από το asian resto Qor, αλλά και η Σίσσυ Φειδά από το «Σπίτι από την αρχή» του Alpha, που θα συνεργαστεί με τον interior designer Γιώργο Μέρλο στα της διακόσμησης. 

● Σε ταπαρία μετατρέπεται το μπαρ του 2 Μαζί στο Σύνταγμα (Νίκης & Κυδαθηναίων) με πρωτότυπα τάπας που θα φτιάχνουν οι πολύ καλοί σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και Ηλίας Γώγος.

● Ακούγονται φήμες ότι το με ασιατική κουζίνα διάσημο Zuma του Λονδίνου θα ανοίξει και στην Αθήνα, μέσα στην Αίγλη του Ζαππείου. Λες; 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.