Θεματα

Tastevoice 324

Δοκιμάσαμε τα καλύτερα και σας τα προτείνουμε…

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 324
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10158-23187.jpg

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ …ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΑ!

Το Κλωστάρι, ηπειρώτικος μπακλαβάς από την Ήπειρος Γη, είναι ένας ειδικού τύπου μπακλαβάς, από την Κόνιτσα, μακρόστενος σαν μπαστούνι, γεμισμένος με ντόπιο καρύδι και γενναιόδωρα σιροπιασμένος. Όπως λένε οι δημιουργοί, ήταν μια συνταγή της γιαγιάς Σωσάνας που βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα καφεκούτι.                                      Θα το βρεις στο παντοπωλείο Κουκάς, Πατησίων 104, 210 8212.522 

- Τ.Σ.

Την αγαπώ!

Είναι κούκλα. Την έχω βάλει πρώτο «τραπέζι πίστα» στον πάγκο της κουζίνας. Οι μισοί από αυτούς που την είδαν αναφώνησαν «καλά, πολύ διαστημική», οι υπόλοιποι «άπαιχτο design» και όλοι μαζί «μολόγα πού τη βρήκες». Εγώ με ύφος ειδικού-του-καφέ συστήνω: «Από εδώ η NESCAFÉ® Dolce Gusto®, που προέκυψε από συνεργασία Νestlé και Krups, την οποία και αγόρασα (πάντα εδώ κάνω παύση) από super market, κυκλοφορεί και σε ένα πιο φουτουριστικό σχέδιο». Μετά κάνω επίδειξη-δοκιμαστήριο. «Τι θέλετε; Espresso, Cappuccino, Nescafé, Chococino, Latte, Cortado, Νestea peach… και κρύο ή ζεστό;». Φυσικά μου ζητούν άλλο ο καθένας. Σιγά, μην πτοηθώ. Βάζεις νερό στο ειδικό δοχείο, αλλάζεις κάψουλες (με τη γεύση που θες), γυρνάς λαβή σε ζεστό ή κρύο και… «πόση ζάχαρη;». Κάθε πρωί, σε χρόνο dt, φτιάχνω άλλον καφέ για το ξύπνημα κι άλλον για το γραφείο (συγνώμη, πρώην καφετζή μου, αλλά μου έρχεται απίστευτα πιο φτηνά). «Για σένα είναι η ζωή» λέει ο Τάκης όποτε με βλέπει να παραγγέλνω κάψουλες από το www.dolce-gusto.gr (όταν δεν προλαβαίνω να πάω σε super market). Αυτό ξαναπές το, τώρα έχω λόγο να το πιστέψω!

- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ

ΝΕΑ

● Μετά από απαίτηση του φανατικού κοινού του, ένα ακόμη Πbox ετοιμάζεται να ανοίξει στα μέσα Δεκεμβρίου ο Χριστόφορος Πέσκιας, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι, μέσα στο ξενοδοχείο Periscope στη Χάρητος.

Adamo, το όνομα του νέου resto που θα ανοίξει αρχές Δεκεμβρίου στη θέση των παλιών Διόσκουρων στο Ψυχικό. Στους συντελεστές ο Δημήτρης Κιτσινέλης από το asian resto Qor, αλλά και η Σίσσυ Φειδά από το «Σπίτι από την αρχή» του Alpha, που θα συνεργαστεί με τον interior designer Γιώργο Μέρλο στα της διακόσμησης. 

● Σε ταπαρία μετατρέπεται το μπαρ του 2 Μαζί στο Σύνταγμα (Νίκης & Κυδαθηναίων) με πρωτότυπα τάπας που θα φτιάχνουν οι πολύ καλοί σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και Ηλίας Γώγος.

● Ακούγονται φήμες ότι το με ασιατική κουζίνα διάσημο Zuma του Λονδίνου θα ανοίξει και στην Αθήνα, μέσα στην Αίγλη του Ζαππείου. Λες; 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.