ΝΕΑ από τη Θεσσαλονίκη
● «Μπακάλικο»: Ολοκαίνουργιο, με ξύλινη πρόσοψη όπου ένας μαύρος γάτος σού γνέφει ότι θα φας καλά. Ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, σχάρες και μαγειρευτά, μεσημέρι και βράδυ. Πλ. Ναυαρίνου 7
● «Τοίχο Τοίχο»: Αυτοπροσδιορίζεται ως «μεζέ μπαρ» και για να βρεις τραπέζι κάνεις αίτηση, μια και κατάφερε να τραβήξει στην Άνω Πόλη τους μποέμηδες του downtown. Τα μανιτάρια σοτέ με απάκι Κρήτης και μαύρο ρούμι δένουν τέλεια με τους ηθοποιούς του Κρατικού και λοιπές κουλτούρες. Στ. Πολυδώρου 1, 2310 245.351
● Ο παλιός «Ρογκότης» τέλος. Η ομάδα του ψαράδικου «7 Θάλασσες» παράτησε την πετονιά και το ’ριξε στις σούβλες. Το ολοκαίνουργιο «Κρεοπωλείον» είναι ψητάδικο με νεοϋορκέζικο διάκοσμο, ήτοι μοσχαρίσιες, αρνάκια, κεμπάπ και τα συναφή σε lounge ατμόσφαιρα. Βενιζέλου 8 & Καλαποθάκη, 2310 252.010
Καριόκες
Ένα «παλιακό» σοκολατένιο όνειρο. Γέμιση από βελούδινη πάστα με τραγανά και όχι ταγκιασμένα «νησάκια» καρυδιού.
Lateau, Πανόρμου 101, Αμπελόκηποι, 210 6922.841
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.