- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αθερίνα βρέθηκε στα νερά της Νέας Ερυθραίας
Είναι φρέσκια και μαζί της κολυμπάνε κι άλλα πολλά
Η Αθερίνα άνοιξε πριν μια εβδομάδα στη Νέα Ερυθραία και επαληθεύει για μια ακόμη φορά πως το ψάρι πολύ συχνά πάει και στο βουνό.
Το καινούργιο ψαροεστιατόριο έχει πολλά ορεκτικά που έρχονται στην αρχή με δίσκο για να διαλέξεις, φοβερό χταποδάκι, μεζέδες και πολύ καλά αλίπαστα, ψάρια για το τηγάνι ή για τη σχάρα, κρασί καλό χύμα αλλά και ελληνικές ετικέτες σε (πάρα) πολύ καλές τιμές.
Η αιγιοπελαγίτικη και μέσα στα λευκά πρόσοψη έχει θέα στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά το μεγάλο ατού βρίσκεται στα μετόπισθεν… Μια υπέροχη αυλή, κι αυτή με όμορφο νησιώτικο ντεκόρ, δέντρα, παρτέρια, μυρωδικά και ένα σούπερ μποστάνι με όλα τα λαχανικά της εποχής-κόβεις ντομάτα-φτιάχνεις σαλάτα.
Χαρ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, 2106200089
INFO
Ένα νησί στα βόρεια προάστια με πολύ λευκό των Κυκλάδων και όμορφη διακόσμηση, στα πιάτα ό,τι βγάζει η θάλασσα και η έμπνευση του εξαιρετικού Γιάννη Λιάκου. Δίσκος -η «παραμάνα» της παλιάς ταβέρνας, για να διαλέξεις τα μεζεδάκια της αρχής- εξαιρετικά αλίπαστα. Στο βάθος πανέμορφος κήπος με δέντρα, βασιλικά και μποστάνι με βιολογικά λαχανικά που χρησιμοποιούν στις σαλάτες. Τιμές κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.