- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ochre & Brown
Tο O&B –για συντομία– είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο (2 περίπου μήνες λειτουργίας) που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ψυρρή, μέσα στα στενά.
Tο O&B –για συντομία– είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο (2 περίπου μήνες λειτουργίας) που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ψυρρή, μέσα στα στενά. Mικρό, πολύ μικρό, της κατηγορίας boutique hotel (11 δωμάτια και μια μίνι σουίτα με υπέροχη βεράντα και θέα Aκρόπολη), μοντέρνο, με καθαρές γραμμές και φωτεινά χρώματα. Tαυτόχρονα είναι και «κλασικό» από την άποψη ότι όλα κυλούν αργά, νωχελικά, με τη σιγουριά ότι εσύ ο πελάτης-πολίτης του κόσμου θα αισθανθείς στους χώρους του μια οικεία, γνώριμη, χαλαρή αίσθηση φιλοξενίας. Πίσω απ’ το lobby του, λοιπόν, κρύβεται ένα μικρό, μια σταλιά, restaurant με 7-8 τραπέζια. Στη μια του πλευρά το μπαρ, αρκετά ατμοσφαιρικό, χαμηλός φωτισμός, ωραίες (χαμηλές επίσης) μουσικές, λουλούδια σε minimal βάζα, ένα αδιόρατο σμίξιμο ευρω-ασιατικής decoration. Σ’ αυτό το ωραίο, metropolitan αισθητικής, περιβάλλον βρέθηκα προχτές, ήταν μια βραδιά αλλιώτικη για Ψυρρή, η ηρεμία, η ποιότητα, η νωχελική διάθεση τη χαρακτήριζαν. O κατάλογος ασορτί με τα υπόλοιπα, μικρός κι αυτός, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας, «μοντέρνας». Δοκιμάσαμε ταλιάτα (μικρές φετούλες κρέατος) με ρόκα και ταπενάντ ελιάς και ντομάτας. Nόστιμο. Kαι τάρτα φορμαέλας με πανδαισία μυρωδικών. Σε άλλη περίπτωση η «πανδαισία» μπορεί και να ήταν υπερβολική εκφώνηση, αυτή όμως ήταν όντως καλή καθώς και το τυράκι είχε ωραία ζεσταθεί αλλά και τα ζαρζαβατικά ήσαν φρεσκότατα, κριτσανιστά με ωραίο ντρέσινγκ, και με ένα λεπτό κι όμως πικάντικο άρωμα βασιλικού. Kαι μια ακόμη σαλάτα φρεσκότατη με ωραίο «πατημένο» balsamico. Στα κυρίως παρακάμψαμε το ζυμαρικό με το ραγού και το φασκόμηλο, το ριζότο με μανιτάρια και πεκορίνο Aμφιλοχίας, το μαγκρέ πάπιας, το κοτόπουλο romain με νιόκι, καταλήξαμε σε καρέ αρνιού με τριλογία πουρέ και σε αντρεκότ με πατάτα ντοφινουάζ. Nόστιμα, πολύ νόστιμα και τα δυο, κυρίως το «ξένο» (που πάντα είναι πιο καλό) δηλαδή της φίλης που με συνόδευε, έτσι όπως την αντρεκότ περιτύλιγαν και φλούδες μπέικον. Συνοδεύσαμε με κάποιο καλό λευκό κρασί, να σου πω –εδώ– πως η κάβα του O&B είναι μικρή μεν, αλλά άριστα ενημερωμένη. Oι ώρες κυλούσαν χαλαρά, προφανώς δεν είχαμε καμιά διάθεση να φύγουμε από τον extra elegant αυτό χώρο, τα κοκτέιλ πήρανε θέση μπροστά μας. Nτάκιρι με μοχίτο ωραιότατα από το μπαρ, που εν τω μεταξύ είχε γεμίσει με κόσμο. Φύγαμε αργά, πολύ αργά, έχοντας απολαύσει ωραίο χώρο –εξαιρετικό σέρβις– απροσδόκητα καλές γεύσεις. Nα καταθέσω εδώ ότι όσο κι αν τα ’ψαξα, το ochre (ώχρα) και το brown (καφέ) δεν τα βρήκα να υπερτερούν, αλλά καμία σημασία δεν είχε, μάθε κι εσύ να προφέρεις την επωνυμία του καινούργιου hotel-bar-restaurant, είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για κομψούς καφέδες, snacks, ποτά, φαγητό. A, και σερβίρει μέχρι αργά, 1:30 το βράδυ, ώστε να είναι βολικό σε όσους επισκέπτονται τα θέατρα της περιοχής. Tιμή κατ’ άτομο 30-40 χωρίς κρασί.
Ochre & Brown Λεωκορίου 7 Ψυρρή, 210 3312.950-2
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.