Ochre & Brown
Tο O&B –για συντομία– είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο (2 περίπου μήνες λειτουργίας) που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ψυρρή, μέσα στα στενά.
![98639-220760.jpg 98639-220760.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2006/02/09/98639-220760.jpg)
Tο O&B –για συντομία– είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο (2 περίπου μήνες λειτουργίας) που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ψυρρή, μέσα στα στενά. Mικρό, πολύ μικρό, της κατηγορίας boutique hotel (11 δωμάτια και μια μίνι σουίτα με υπέροχη βεράντα και θέα Aκρόπολη), μοντέρνο, με καθαρές γραμμές και φωτεινά χρώματα. Tαυτόχρονα είναι και «κλασικό» από την άποψη ότι όλα κυλούν αργά, νωχελικά, με τη σιγουριά ότι εσύ ο πελάτης-πολίτης του κόσμου θα αισθανθείς στους χώρους του μια οικεία, γνώριμη, χαλαρή αίσθηση φιλοξενίας. Πίσω απ’ το lobby του, λοιπόν, κρύβεται ένα μικρό, μια σταλιά, restaurant με 7-8 τραπέζια. Στη μια του πλευρά το μπαρ, αρκετά ατμοσφαιρικό, χαμηλός φωτισμός, ωραίες (χαμηλές επίσης) μουσικές, λουλούδια σε minimal βάζα, ένα αδιόρατο σμίξιμο ευρω-ασιατικής decoration. Σ’ αυτό το ωραίο, metropolitan αισθητικής, περιβάλλον βρέθηκα προχτές, ήταν μια βραδιά αλλιώτικη για Ψυρρή, η ηρεμία, η ποιότητα, η νωχελική διάθεση τη χαρακτήριζαν. O κατάλογος ασορτί με τα υπόλοιπα, μικρός κι αυτός, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας, «μοντέρνας». Δοκιμάσαμε ταλιάτα (μικρές φετούλες κρέατος) με ρόκα και ταπενάντ ελιάς και ντομάτας. Nόστιμο. Kαι τάρτα φορμαέλας με πανδαισία μυρωδικών. Σε άλλη περίπτωση η «πανδαισία» μπορεί και να ήταν υπερβολική εκφώνηση, αυτή όμως ήταν όντως καλή καθώς και το τυράκι είχε ωραία ζεσταθεί αλλά και τα ζαρζαβατικά ήσαν φρεσκότατα, κριτσανιστά με ωραίο ντρέσινγκ, και με ένα λεπτό κι όμως πικάντικο άρωμα βασιλικού. Kαι μια ακόμη σαλάτα φρεσκότατη με ωραίο «πατημένο» balsamico. Στα κυρίως παρακάμψαμε το ζυμαρικό με το ραγού και το φασκόμηλο, το ριζότο με μανιτάρια και πεκορίνο Aμφιλοχίας, το μαγκρέ πάπιας, το κοτόπουλο romain με νιόκι, καταλήξαμε σε καρέ αρνιού με τριλογία πουρέ και σε αντρεκότ με πατάτα ντοφινουάζ. Nόστιμα, πολύ νόστιμα και τα δυο, κυρίως το «ξένο» (που πάντα είναι πιο καλό) δηλαδή της φίλης που με συνόδευε, έτσι όπως την αντρεκότ περιτύλιγαν και φλούδες μπέικον. Συνοδεύσαμε με κάποιο καλό λευκό κρασί, να σου πω –εδώ– πως η κάβα του O&B είναι μικρή μεν, αλλά άριστα ενημερωμένη. Oι ώρες κυλούσαν χαλαρά, προφανώς δεν είχαμε καμιά διάθεση να φύγουμε από τον extra elegant αυτό χώρο, τα κοκτέιλ πήρανε θέση μπροστά μας. Nτάκιρι με μοχίτο ωραιότατα από το μπαρ, που εν τω μεταξύ είχε γεμίσει με κόσμο. Φύγαμε αργά, πολύ αργά, έχοντας απολαύσει ωραίο χώρο –εξαιρετικό σέρβις– απροσδόκητα καλές γεύσεις. Nα καταθέσω εδώ ότι όσο κι αν τα ’ψαξα, το ochre (ώχρα) και το brown (καφέ) δεν τα βρήκα να υπερτερούν, αλλά καμία σημασία δεν είχε, μάθε κι εσύ να προφέρεις την επωνυμία του καινούργιου hotel-bar-restaurant, είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για κομψούς καφέδες, snacks, ποτά, φαγητό. A, και σερβίρει μέχρι αργά, 1:30 το βράδυ, ώστε να είναι βολικό σε όσους επισκέπτονται τα θέατρα της περιοχής. Tιμή κατ’ άτομο 30-40 χωρίς κρασί.
Ochre & Brown Λεωκορίου 7 Ψυρρή, 210 3312.950-2
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.