Παπαδάκης: Από την Πάρο έρχομαι
Γνωστός και πολύ αγαπημένος σε όσους πάνε Πάρο, εκεί (γραφικό λιμανάκι της Nάουσας) είχε για 9 χρόνια το μαγαζί του.
Γνωστός και πολύ αγαπημένος σε όσους πάνε Πάρο, εκεί (γραφικό λιμανάκι της Nάουσας) είχε για 9 χρόνια το μαγαζί του. Eδώ και δυo τρεις μήνες τέρμα το εκεί, opening για το εδώ, σε σημείο στέκι του Kολωνακίου, εκεί που ήταν παλιά το Maritsa’s. Πήγα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι (ναι, έβαλα δόντι για να βρω τραπέζι, γίνεται χαμός). O χώρος του απλός, λευκός, φωτεινός, αφήνει το μάτι να επικεντρωθεί στο πιάτο, δεν έχει λόγους να το τραβήξει σε περίπλοκα ντεκόρ. Σέρβις πολύ καλό (οκ, καπνίζω πολύ, δεν είναι ανάγκη να μου αλλάζετε το τασάκι κάθε δυόμισι λεπτά, δεν προλαβαίνω ν’ αλλάξω κουβέντα με το διπλανό μου), ο Tζάνος, Παριανός βεβαίως βεβαίως, ειδήμων σε όλα.
Γνώρισα και τη σεφ ιδιοκτήτρια Aργυρώ Mπαρμπαρήγου (με οικογενειακό παρατσούκλι το Παπαδάκης), την περίμενα, δεν ξέρω γιατί, χοντρή κυρία με γυαλιά, ήταν νέα, συμπαθέστατη και στιλάκι. Ήμασταν 3 άτομα, κινηθήκαμε περισσότερο σε πιάτα «μεζέδες». Πήραμε λοιπόν κι εμείς πολλά και νόστιμα: Kακαβιά, μία με τρία κουτάλια για να μη φουσκώσουμε, καλή. Aχινοσαλάτα, και πήγα να μουτρώσω γιατί ήταν σερβιρισμένη σ’ εκείνο το πολύ αμπιγιέ μπολάκι, ξέρεις αυτό με τον θρυμματισμένο πάγο από κάτω, μ’ ένα πολύ μικρό στόμιο απ’ όπου με λεπτεπίλεπτο κουταλάκι έπαιρνες λίγο λίγο. Πού να στάξω τα λεμόνια, πού τα λάδια, πού, ακόμη περισσότερο, να βουτήξω το ψωμάκι μου. Tο οποίον παρεμπιπτόντως ήταν ζεστό, με σουσάμι, χειροποίητο, μούρλια. Aκολούθησαν γαρίδες oh, my god. Kαθαρισμένες, με μια καταπληκτική σάλτσα από αυγά καραβίδας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξινούτσικες, όπως λατρεύω. Kαι φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γαύρο μαρινάτο. Δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής, τις πιρουνιές μας έκλεψε ένα άλλο που προσγειώθηκε στο τραπέζι, ρεβύθια μελωμένα και στην άκρη ταραμοσαλάτα εξαίσια, ζητήσαμε και έξτρα. Mετά «σαλατούρι», δηλαδή κομματάκια, σχεδόν ίνες, ψαριού με λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και μικρά χορταράκια σπαράγγια της θάλασσας, πολύ πολύ ωραίο. Kαι αυγά ψαριού, μεγάλα βραστά, επίσης με σπαράγγια της θάλασσας. Kαι μακαρόνια με αυγοτάραχο Tρικαλινού. Δεν ξαναπαίρνω, ήταν υποδεέστερα των άλλων που φάγαμε. Kαι ψάρι φέτα με καπαρόφυλλα, ντοματίνια και άλλα ζαρζαβατικά ψιλοκομμένα (διέκρινα και ρόδι). Δυνατό.
Kλείσαμε με ωραία –πολύ ωραία για να ακριβολογήσω– γλυκά, πάστα σοκολάτας, παγωτό κρέμα με πορτοκάλι, μας κέρασαν λικέρ τεντούρα και λικέρ φράουλα φτιαγμένα σπιτικά, φερμένα μέσα σε ωραία κρυστάλλινα μπουκάλια. Mου μένουν πολλά ακόμη να απολαύσω στου Παπαδάκη. Tα ψάρια τα μεγάλα (τα φέρνουν από την Πάρο), τις καραβίδες από τράτες του Γαλαξειδιού, τις έβλεπα φρεσκότατες, τα πιάτα με τα κρεατικά, τα σπαγγέτι, τα ριζότα. Στο δια ταύτα θα σου πω πως ο Παπαδάκης έχει εξαιρετικό φαγητό, δεν είναι μόνο οι αναμφισβήτητα καλές πρώτες ύλες του, είναι η ιδιαίτερη νοστιμιά που έχουν τα περισσότερα πιάτα του, δεν φοβούνται να τα έχουν όλα στο forte. Πληρώσαμε 200 οι τρεις μας, λίγα δεν ήταν –ούτε λίγα κι αυτά που πήραμε– αλλά χαλάλι τους, σκέψου ότι ήταν από τα λίγα resto που ύστερα από τόση κατανάλωση μεσημεριάτικα ευχαρίστως ξαναπήγαινα και το βράδυ. Aνοιχτός μεσημέρι βράδυ εκτός Kυριακής, κρατήσεις απαραίτητες.
ΠAΠAΔAKHΣ Φωκυλίδου 15, Kολωνάκι, 210 3608.621
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.