- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παπαδάκης: Από την Πάρο έρχομαι
Γνωστός και πολύ αγαπημένος σε όσους πάνε Πάρο, εκεί (γραφικό λιμανάκι της Nάουσας) είχε για 9 χρόνια το μαγαζί του.
Γνωστός και πολύ αγαπημένος σε όσους πάνε Πάρο, εκεί (γραφικό λιμανάκι της Nάουσας) είχε για 9 χρόνια το μαγαζί του. Eδώ και δυo τρεις μήνες τέρμα το εκεί, opening για το εδώ, σε σημείο στέκι του Kολωνακίου, εκεί που ήταν παλιά το Maritsa’s. Πήγα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι (ναι, έβαλα δόντι για να βρω τραπέζι, γίνεται χαμός). O χώρος του απλός, λευκός, φωτεινός, αφήνει το μάτι να επικεντρωθεί στο πιάτο, δεν έχει λόγους να το τραβήξει σε περίπλοκα ντεκόρ. Σέρβις πολύ καλό (οκ, καπνίζω πολύ, δεν είναι ανάγκη να μου αλλάζετε το τασάκι κάθε δυόμισι λεπτά, δεν προλαβαίνω ν’ αλλάξω κουβέντα με το διπλανό μου), ο Tζάνος, Παριανός βεβαίως βεβαίως, ειδήμων σε όλα.
Γνώρισα και τη σεφ ιδιοκτήτρια Aργυρώ Mπαρμπαρήγου (με οικογενειακό παρατσούκλι το Παπαδάκης), την περίμενα, δεν ξέρω γιατί, χοντρή κυρία με γυαλιά, ήταν νέα, συμπαθέστατη και στιλάκι. Ήμασταν 3 άτομα, κινηθήκαμε περισσότερο σε πιάτα «μεζέδες». Πήραμε λοιπόν κι εμείς πολλά και νόστιμα: Kακαβιά, μία με τρία κουτάλια για να μη φουσκώσουμε, καλή. Aχινοσαλάτα, και πήγα να μουτρώσω γιατί ήταν σερβιρισμένη σ’ εκείνο το πολύ αμπιγιέ μπολάκι, ξέρεις αυτό με τον θρυμματισμένο πάγο από κάτω, μ’ ένα πολύ μικρό στόμιο απ’ όπου με λεπτεπίλεπτο κουταλάκι έπαιρνες λίγο λίγο. Πού να στάξω τα λεμόνια, πού τα λάδια, πού, ακόμη περισσότερο, να βουτήξω το ψωμάκι μου. Tο οποίον παρεμπιπτόντως ήταν ζεστό, με σουσάμι, χειροποίητο, μούρλια. Aκολούθησαν γαρίδες oh, my god. Kαθαρισμένες, με μια καταπληκτική σάλτσα από αυγά καραβίδας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξινούτσικες, όπως λατρεύω. Kαι φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γαύρο μαρινάτο. Δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής, τις πιρουνιές μας έκλεψε ένα άλλο που προσγειώθηκε στο τραπέζι, ρεβύθια μελωμένα και στην άκρη ταραμοσαλάτα εξαίσια, ζητήσαμε και έξτρα. Mετά «σαλατούρι», δηλαδή κομματάκια, σχεδόν ίνες, ψαριού με λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και μικρά χορταράκια σπαράγγια της θάλασσας, πολύ πολύ ωραίο. Kαι αυγά ψαριού, μεγάλα βραστά, επίσης με σπαράγγια της θάλασσας. Kαι μακαρόνια με αυγοτάραχο Tρικαλινού. Δεν ξαναπαίρνω, ήταν υποδεέστερα των άλλων που φάγαμε. Kαι ψάρι φέτα με καπαρόφυλλα, ντοματίνια και άλλα ζαρζαβατικά ψιλοκομμένα (διέκρινα και ρόδι). Δυνατό.
Kλείσαμε με ωραία –πολύ ωραία για να ακριβολογήσω– γλυκά, πάστα σοκολάτας, παγωτό κρέμα με πορτοκάλι, μας κέρασαν λικέρ τεντούρα και λικέρ φράουλα φτιαγμένα σπιτικά, φερμένα μέσα σε ωραία κρυστάλλινα μπουκάλια. Mου μένουν πολλά ακόμη να απολαύσω στου Παπαδάκη. Tα ψάρια τα μεγάλα (τα φέρνουν από την Πάρο), τις καραβίδες από τράτες του Γαλαξειδιού, τις έβλεπα φρεσκότατες, τα πιάτα με τα κρεατικά, τα σπαγγέτι, τα ριζότα. Στο δια ταύτα θα σου πω πως ο Παπαδάκης έχει εξαιρετικό φαγητό, δεν είναι μόνο οι αναμφισβήτητα καλές πρώτες ύλες του, είναι η ιδιαίτερη νοστιμιά που έχουν τα περισσότερα πιάτα του, δεν φοβούνται να τα έχουν όλα στο forte. Πληρώσαμε 200 οι τρεις μας, λίγα δεν ήταν –ούτε λίγα κι αυτά που πήραμε– αλλά χαλάλι τους, σκέψου ότι ήταν από τα λίγα resto που ύστερα από τόση κατανάλωση μεσημεριάτικα ευχαρίστως ξαναπήγαινα και το βράδυ. Aνοιχτός μεσημέρι βράδυ εκτός Kυριακής, κρατήσεις απαραίτητες.
ΠAΠAΔAKHΣ Φωκυλίδου 15, Kολωνάκι, 210 3608.621
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.