- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Είναι η πίτσα υγιεινή; E, λοιπόν, ναι! Υπάρχει ένα αλεύρι που παράγεται από οργανική κάνναβη sativa και ό,τι άλλο σού έρχεται στο μυαλό, ξέχνα το! Μιλάμε μόνο για αλεύρι. Νόστιμο, υγιεινό, βιολογικό, που φτιάχνει ένα ζυμάρι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, που είναι πιο σκούρο από το κανονικό και είναι ολικής άλεσης. Ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας και μεγάλων παρεξηγήσεων. Τα Mystic Pizza, λοιπόν, εισάγουν αυτό το αλεύρι και το μεταμορφώνουν σε νόστιμες πίτσες αλλά και ζυμαρικά. Το 2002 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στα Εξάρχεια, κατόπιν στον Χολαργό και τελευταίο στη σειρά στο Κουκάκι. Πάνω στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, ένα μικρό συμπαθητικό πόστο, με έθνικ χαρακτήρα, ζεστά χρώματα, εργαλεία του φούρνου και της πίτσας για ντεκόρ, πέτρινους τοίχους και ωραία μουσική. Δεν αγνοήσαμε τη γλυκιά θαλπωρή της κυριακάτικης λιακάδας, μια από τις τελευταίες, ίσως, και κάτσαμε έξω. Τουρίστες, νεαροπαρέες και οικογένειες απολάμβαναν μαζί μας ήλιο και γεύσεις της Mystic pizza.
Δοκιμάσαμε, έτσι για αρχή, μία από τις τρεις προτάσεις της μπρουσκέτας (με σκόρδο, λάδι, ρίγανη) καθώς και μανιτάρια (με σκόρδο, κρέμα γάλακτος, κανναβόσπορο, παρμεζάνα, ψιλοκομμένη ρόκα). Σαλάτα πήραμε την Avocado (μαρούλι, ρόκα, αβοκάντο, κρεμμύδι, πιπεριές πολύχρωμες).
Από τη… φαταουλοσύνη μας θέλαμε να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες γεύσεις μπορούσαμε. Ρωτήσαμε αν γινόταν να παραγγείλουμε μισές - μισές γεύσεις, κι αφού ευγενώς δεν μας χάλασαν το χατίρι, συνδυάσαμε τη Mystic Rocket (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, ρόκα) με τη Mystic Como (μοτσαρέλα, κολοκυθάκι, αγκινάρα, ντομάτα, κάπαρη και προσούτο) και την Bloody Mary (σάλτσα ντομάτας με vodka, τυρί, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά, Tabasco) τη συνδυάσαμε με την Olive (τυρί, φρ. ντομάτα, μανιτάρια, ελιές, φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ρίγανη). Οι πίτσες μάς άρεσαν πολύ, μιας και εκτός από νόστιμες είχαν και μια ισορροπία ως προς τη λιπαρότητα (τα τυριά τους –μοτσαρέλα, guda και edam– το κατάφερναν αυτό), ήταν τραγανές και deli με υλικά first class και υγιεινά. Μερικές από τις πίτσες μάθαμε ότι βγαίνουν και σε bio εκδοχή, γι’ ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση των ενοχών τύπου «τρώω πίτσα».
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε και τις μακαρονάδες τους. Ταλιατέλες χειροποίητες από το ίδιο αλεύρι. Carbonara και Spiroulina (ναι, σωστά διαβάζεις, πρόκειται για το γνωστό φύκι με τις θαυματουργές ιδιότητες), με κολοκύθι, καρότο, ελιές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, μας άρεσαν πολύ. Στο τέλος γλυκαθήκαμε με πανακότα στολισμένη με κανναβόσπορο και καραμέλα.
Mystic pizza: Γ. Ολυμπίου 2 & Βεΐκου, Κουκάκι, 210 9592.092. Ανοιχτά 13.00-1.00, delivery τις ίδιες ώρες, εκτός από Σάββατο-Κυριακή που είναι 17.00-1.00/ Εμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 210 3839.500/ Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, 210 6545.000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.