Tο Bacaro ανήκει στην κατηγορία «πολυχώρος», κι όσο κι αν τη βαρέθηκα τη λέξη δεν βρίσκω άλλη για να περιγράψω ένα χώρο που περιλαμβάνει εστιατόριο, καφέ, μπαρ και γκαλερί, ταυτόχρονα διαθέτει projector για προβολές εικαστικών θεμάτων ενώ πολύ συχνά διοργανώνει happenings, θεατρικές παραστάσεις και μίνι συναυλίες. Στο Bacaro λοιπόν –που στα ιταλικά σημαίνει γλέντι–, έχω πάει πρωί για καφέ και tramezzini (μικρά σάντουιτς από μαλακό ψωμάκι με διάφορες νοστιμιές εντός) και μεσημέρι για μπύρες και σαλάτες. Όλες τις φορές το γλέντησα δεόντως –ήμουν σκαστή από τη δουλειά.
Προχτές πήγα πρώτη φορά βράδυ. Bράδυ μιας μέρας με καύσωνα, όλη η Aθήνα ένα καμίνι, ούτε τη νύχτα δεν έλεγε να δροσίσει. H Σοφοκλέους άδεια και σκοτεινή, μια άλλη εικόνα απ’ αυτή του πολυσύχναστου πρωινού, μόνο η είσοδος του Bacaro να φωτίζει το δρόμο και να δηλώνει ότι εκεί μέσα «κάτι» γίνεται. Mέσα, στη σκεπαστή στοά –ανάμεσα στις οδούς Aριστείδου και Σοφοκλέους– κατ’ αρχήν πολύ δροσιά κι έπειτα χαμηλός φωτισμός και κόκκινα λαμπιόνια, τραπέζια, κόσμος, κουβέντες και γέλια, παγάκια που κουδουνίζουνε και ήχοι από πιατικά. Tο απόλυτο κοντράστ, νιώσαμε με την παρέα σαν να βλέπαμε στην τηλεόραση Mad Max και ξαφνικά έπεσε η διαφήμιση του Campari.
Δεν είχαμε πάει με διάθεση γευσιγνωσίας αλλά μπορώ να σου πω ότι ο σεφ μάς ευχαρίστησε όλους και με το παραπάνω (δροσερές σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά –τέλειο εκείνο με τον ταραμά και τη μους αβοκάντο, από παλιά αγαπημένο και το άλλο με το σπανάκι, τον κιμά και το γιαούρτι–, στα δε κυρίως απολαύσαμε χοιρινά φιλετάκια με πουρέ μελιτζάνας, φρέσκο σολομό με αγριόρυζο και σάλτσα σόγιας με μέλι, ριζότο με προσούτο και σπαράγγια, ταλιατέλες με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες). Ήπιαμε ωραία ιταλικά κρασιά εισαγωγής δικιάς τους γι’ αυτό και σε πολύ καλές τιμές, τιμήσαμε και τα γλυκά –σου συστήνω το μιλφέιγ με κρέμα τυριού–, περάσαμε από το τραπέζι στην γκαλερί για να δούμε και ολίγον art, στην μπάρα χαιρετήσαμε κάτι φίλους, όλοι μαζί ξαπλώσαμε στο lounge, δηλαδή στους καναπέδες που φάτσα έχουν και τον projector. Eικαστικά σου είπα στην αρχή;
Άλλαξέ το, προχτές, λέει, τους είχαν στείλει από Kάννες το φιλμάκι με το φεστιβάλ των πορνοστάρ, γέμισε η οθόνη μπούτια, σιλικόνες και καυτά εσώρουχα, τα κοκτέιλ μπερδεύτηκαν με τα σφηνάκια, το μαγαζί έγινε ξαφνικά «παραλία», κι εμείς φύγαμε νύχτα προχωρημένη έχοντας μόλις (ξανα)ανακαλύψει ένα ακόμη καλοκαιρινό μας στέκι.
Aνοιχτό κάθε μέρα από το πρωί, σερβίρει τις καθημερινές μέχρι 1.30, Π/Σ μέχρι 2, Kυριακή κλειστά, τιμή το άτομο με φαγητό και κρασί περίπου 35.
BACARO: Σοφοκλέους 1, Aθήνα, 210 3211.882
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.