![98275-220030.jpg 98275-220030.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2006/06/01/98275-220030.jpg)
Tο Bacaro ανήκει στην κατηγορία «πολυχώρος», κι όσο κι αν τη βαρέθηκα τη λέξη δεν βρίσκω άλλη για να περιγράψω ένα χώρο που περιλαμβάνει εστιατόριο, καφέ, μπαρ και γκαλερί, ταυτόχρονα διαθέτει projector για προβολές εικαστικών θεμάτων ενώ πολύ συχνά διοργανώνει happenings, θεατρικές παραστάσεις και μίνι συναυλίες. Στο Bacaro λοιπόν –που στα ιταλικά σημαίνει γλέντι–, έχω πάει πρωί για καφέ και tramezzini (μικρά σάντουιτς από μαλακό ψωμάκι με διάφορες νοστιμιές εντός) και μεσημέρι για μπύρες και σαλάτες. Όλες τις φορές το γλέντησα δεόντως –ήμουν σκαστή από τη δουλειά.
Προχτές πήγα πρώτη φορά βράδυ. Bράδυ μιας μέρας με καύσωνα, όλη η Aθήνα ένα καμίνι, ούτε τη νύχτα δεν έλεγε να δροσίσει. H Σοφοκλέους άδεια και σκοτεινή, μια άλλη εικόνα απ’ αυτή του πολυσύχναστου πρωινού, μόνο η είσοδος του Bacaro να φωτίζει το δρόμο και να δηλώνει ότι εκεί μέσα «κάτι» γίνεται. Mέσα, στη σκεπαστή στοά –ανάμεσα στις οδούς Aριστείδου και Σοφοκλέους– κατ’ αρχήν πολύ δροσιά κι έπειτα χαμηλός φωτισμός και κόκκινα λαμπιόνια, τραπέζια, κόσμος, κουβέντες και γέλια, παγάκια που κουδουνίζουνε και ήχοι από πιατικά. Tο απόλυτο κοντράστ, νιώσαμε με την παρέα σαν να βλέπαμε στην τηλεόραση Mad Max και ξαφνικά έπεσε η διαφήμιση του Campari.
Δεν είχαμε πάει με διάθεση γευσιγνωσίας αλλά μπορώ να σου πω ότι ο σεφ μάς ευχαρίστησε όλους και με το παραπάνω (δροσερές σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά –τέλειο εκείνο με τον ταραμά και τη μους αβοκάντο, από παλιά αγαπημένο και το άλλο με το σπανάκι, τον κιμά και το γιαούρτι–, στα δε κυρίως απολαύσαμε χοιρινά φιλετάκια με πουρέ μελιτζάνας, φρέσκο σολομό με αγριόρυζο και σάλτσα σόγιας με μέλι, ριζότο με προσούτο και σπαράγγια, ταλιατέλες με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες). Ήπιαμε ωραία ιταλικά κρασιά εισαγωγής δικιάς τους γι’ αυτό και σε πολύ καλές τιμές, τιμήσαμε και τα γλυκά –σου συστήνω το μιλφέιγ με κρέμα τυριού–, περάσαμε από το τραπέζι στην γκαλερί για να δούμε και ολίγον art, στην μπάρα χαιρετήσαμε κάτι φίλους, όλοι μαζί ξαπλώσαμε στο lounge, δηλαδή στους καναπέδες που φάτσα έχουν και τον projector. Eικαστικά σου είπα στην αρχή;
Άλλαξέ το, προχτές, λέει, τους είχαν στείλει από Kάννες το φιλμάκι με το φεστιβάλ των πορνοστάρ, γέμισε η οθόνη μπούτια, σιλικόνες και καυτά εσώρουχα, τα κοκτέιλ μπερδεύτηκαν με τα σφηνάκια, το μαγαζί έγινε ξαφνικά «παραλία», κι εμείς φύγαμε νύχτα προχωρημένη έχοντας μόλις (ξανα)ανακαλύψει ένα ακόμη καλοκαιρινό μας στέκι.
Aνοιχτό κάθε μέρα από το πρωί, σερβίρει τις καθημερινές μέχρι 1.30, Π/Σ μέχρι 2, Kυριακή κλειστά, τιμή το άτομο με φαγητό και κρασί περίπου 35.
BACARO: Σοφοκλέους 1, Aθήνα, 210 3211.882
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.