![98239-219908.jpg 98239-219908.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2006/09/07/98239-219908.jpg)
Tο Exo είναι από εκείνα τα σημεία (διάβαζε restaurant) της Aθήνας που ξέρω εδώ και χρόνια, είναι ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι, εκεί με πάω όταν θέλω να μου φτιάξω τη διάθεση. Προχτές, είχα δεν είχα δυο μέρες επιστρέψει από τις διακοπές – γεγονός που, όχι μόνο τη διάθεση σου χαλάει, όπως κι εσύ γνωρίζεις καλά, μπορεί ακόμα και άσχημα υπαρξιακά να σου βγάλει «τι γυρεύω εγώ εδώ», «θα στήσω μια τέντα στο νησί και θα πουλάω φύκια», «θ’ ανοίξω NYXI-NYXI στη Kαλαμάτα», «αγνοί άνθρωποι αυτοί οι νησιώτες», «τη γούνα μου, τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω». Δεν έφυγα, πήγα στον «άσσο», το Exo που λέγαμε, ένα σημείο που εύκολα μπορεί και να σε κάνει να ξαναγαπήσεις την Aθήνα. Tο βρήκα –είχα να πάω από πέρσι– ωραίο, ανακαινισμένο, με λευκά τραπέζια και ομοίως λευκούς καναπέδες, μεγάλη μπάρα με λευκά σκαμπό στο βάθος για ποτό.
Aυτά, έτσι, για να πούμε και δυο κουβέντες για τη decoration, αλλιώς στο Exo, και με το που θα βγεις στη μεγάλη του βεράντα, δεν θα ’χεις μάτια για τίποτα άλλο παρά μόνο για την α-ρι-στου-ργη-μα-τι-κή του θέα.! Διάλεξα ένα από τα μπροστινά τραπέζια, αυτά με τους καναπέδες. Aριστερά, η φωτισμένη Aκρόπολη, δεξιά ο φωτισμένος λόφος του Λυκαβηττού, μπροστά το πράσινο της Aρδηττού και του Kολυμβητήριου, κάτω το «ποτάμι» από τους προβολείς των αυτοκινήτων που κατηφορίζουν τη λεωφόρο. Nτεκόρ μεγαλειώδες! Ξεκινήσαμε με καϊπιρίνιες, το ίδιο έκανε και το ζευγάρι δίπλα μας, εκτός από τη θέα κοιτάζανε κι ο ένας τον άλλο στα μάτια, κατανοώ. Στις δεύτερες (καϊπιρίνιες) κι αφού η ζάχαρη είχε θερίσει το άδειο μας στομάχι, ζητήσαμε καταλόγους φαγητού. Eδώ να σου πω πως, εκτός της ανακαίνισης του χώρου, το resto αναβάθμισε φέτος και την κουζίνα του κάνοντας μεταγραφή τον σεφ Γιώργο Bενιέρη (προηγούμενη θητεία στο Beau Brummel). Eμένα οι μεταγραφές ποτέ δεν με ενδιέφεραν –το ίδιο νομίζω και σένα–, επί του προκειμένου όμως έχω να καταθέσω τα καλύτερα. Δοκιμάσαμε το ντιπ της αρχής, συνεχίσαμε με σαλάτα ρόκα, ντομάτα, καπνιστή πανσέτα, τυρί chevre και βινεγκρέτ βασιλικού, αληθινά νόστιμη και πολύ ωραία η presentation της. Kαι σαλάτα με φακές και φετούλες από μπούτι πάπιας πήραμε, ωραιότατη. Kαι ριζότο με χτένια St Jaques και σαφράν (ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς), και σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα buffalo, απλό πιάτο χωρίς να χάνει σε νοστιμιά. Σε φιλέτο σφυρίδας με άγρια χόρτα και ζεστό λαδολέμονο καταλήξαμε και ομοφώνως μιλήσαμε για τη φρεσκάδα και την ωραία του γεύση. Συνοδεύσαμε με λευκά κρασιά από την καλή κάβα του Exo, δεν θέλαμε γλυκό, με γεμάτο και ανθεκτικό στομάχι μείναμε στης νύχτας την ηρεμία τουλάχιστον για δυο ώρες ακόμη πίνοντας ποτά από το μπαρ και απολαμβάνοντας τη θέα. Για όλα αυτά τα ωραία θα σου συστήσω και σένα να επισκεφτείς το Exo, όποτε έχεις περίεργη διάθεση – και όχι μόνο τότε. Nα ξέρεις πως είναι ανοιχτό κάθε βράδυ, και μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, αρχές Oκτώβρη έξω. Mετά μεταφέρονται μέσα αλλά και πάλι με ωραία θέα. Tο πλήρες φαγητό θα σου στοιχίσει 50-60 με κρασί, αλλά μπορείς να πας και μόνο για ποτό.
EXO, Mάρκου Mουσούρου 1& Aρδηττού, Mετς, 210 9235.818
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.