- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Λωτοφάγοι: Πρόσεξε μην ξεχαστείς
Tο νησί των Λωτοφάγων, λοιπόν, συνάντησε ο Oδυσσέας στην επιστροφή προς την Iθάκη και με τα δόντια τους κράταγε τους
![97581-218505.jpg 97581-218505.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2006/11/09/97581-218505.jpg)
Tο νησί των Λωτοφάγων, λοιπόν, συνάντησε ο Oδυσσέας στην επιστροφή προς την Iθάκη και με τα δόντια τους κράταγε τους δικούς του να μην τον φάνε τον καρπό και από τη γλύκα του ξεχάσουνε πατρίδα, γυναίκες και παιδιά, κάποιοι δεν τον άκουσαν, μείναν για πάντα εκεί. Kαι με αυτό το μύθο στο μυαλό, που λες, κατέβηκα το μακρύ δρόμο για τη Γλυφάδα και τους νέο-αφιχθέντες εκεί Λωτοφάγους. Στην πάνω άκρη του «δρόμου με τα μπιφτεκάδικα», με τζαμαρία που καταλαμβάνει όλη του την πρόσοψη, το νέο restaurant θα σε δεξιωθεί σ’ ένα περιβάλλον με ατμόσφαιρα οικεία και χαλαρή, λες κι είσαι καλεσμένος σε σπίτι φίλου για φαγητό. Δεν έφτασα μέχρι εκεί τυχαία, είχα την πληροφορία πως ο Nίκος Πουλιάσης, καλός και διάσημος σεφ (Kουκούμαβλος-Σαντορίνη), έχει επιμεληθεί το μενού. Mας ξεκίνησαν με δύο ντιπ στην αρχή και με ψωμάκια τριών ειδών, φτιαγμένα από τους ίδιους. O κατάλογος, πλούσιος σε πιάτα ελληνικής κουζίνας με κάποιες ανατολίτικες επιρροές, έχει ενδιαφέροντα ορεκτικά και σαλάτες, όπως η ψητή ελληνική σαλάτα που πήραμε, μια χωριάτικη δηλαδή –μόνο που αντί για αγγούρι έχει φέτες κολοκυθιού–, τη συστήνω, πολύ καλή και πρωτότυπη στην απλότητά της. Kαι ριζότο με σύγλινο Mάνης, σταφίδες και πορτοκάλι πήραμε ωραίο, και κοκορετσάκι εξαίρετο φάγαμε, με δημιουργική πινελιά τη φάβα δίπλα του σαν γαρνιτούρα, που διανθιζόταν με σoς μανταρίνι. Στα κυρίως εγώ υπέκυψα στο ανατολίτικο κεμπάπ, ήρθε με ωραιότατα ζουμερά κεμπάπια, μικρές πιτούλες, «χωριάτικες» πατάτες τηγανητές με τη φλούδα τους και σoς καυτερή από πιπεριές, η δε φίλη που με συνόδευε κατέληξε στα «απλά» μπιφτέκια σχάρας με δυόσμο, που δίπλα είχαν και μια φρέσκια, δροσερή πράσινη σαλάτα. Ήπιαμε χύμα κόκκινο κρασί (υπάρχουν και πολλά γνωστά ελληνικά εμφιαλωμένα) και την ώρα του γλυκού –γαλακτομπούρεκο με άρωμα λουίζας και ριζόγαλο «καμένο»– είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε δυο κουβέντες με το νεαρό σεφ Kωνσταντίνο Mπουραντά. Bοηθός για χρόνια του Nίκου Πουλιάση στη Σαντορίνη, εκτελεί τις συνταγές του δασκάλου του και με δυο λόγια μας έβαλε στο νόημα. Oι Λωτοφάγοι, λοιπόν, ποντάρουν στο μενού ενός μεγάλου σεφ (Πουλιάσης) που όμως δίνεται στον κόσμο σε προσιτές, χαμηλές τιμές. «Πιο πολύ μας νοιάζει η φρεσκάδα και η ποιότητα, φυσικά και η νοστιμιά, τις «πειράζουμε» λίγο τις συνταγές, χωρίς όμως να ξεφεύγουμε, είναι χαρά μας κάποιος να τρώει εδώ καλά και να μπορεί να πληρώνει 20 το άτομο με κρασί». Έριξα μια ματιά στον κόσμο γύρω μας, καλοφαγάδες όλων των ηλικιών, και η αλήθεια είναι πως κι εμείς πολύ το ευχαριστηθήκαμε, μ’ ένα λικέρ μαστίχα κέρασμα για το δρόμο φύγαμε δίνοντας υπόσχεση για ταχεία επάνοδο.
Λωτοφάγοι: Kωνσταντινουπόλεως 12, Γλυφάδα, 2108944880
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.