- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Ψάρωμα είναι μεζεδοπωλείο. Υποτίθεται.Στην πραγματικότητα είναι ψαροταβέρνα first class. Μια αυλή-ξέφωτο στο πλάι, που είναι κοινή με ένα πέτρινο σπίτι, δέντρα, γαρδένιες που μοσχομυρίζουν και άλλες πρασινάδες. Απέναντι παλιά μονοκατοικία και μέσα ένας φρέσκος χώρος στα γαλάζια, που θυμίζει νερό.
Δύναμη του Ψαρώματος ο Νίκος, ο σεφ, και η Μάγδα, η ζαργάνα (όπως έγραφε το μπλουζάκι της), αρραβωνιαστικιά του και δοκιμαστής των πιάτων του. Δεκαεπτά κιλά έβαλε από τις δοκιμές του Νίκου η Μάγδα. Και πώς να μη βάλει, αν έχει δοκιμάσει και εγκρίνει έναν κατάλογο που περιλαμβάνει 55 πιάτα, χώρια τα φρέσκα οστρακοειδή; Από τα πιάτα που δοκίμασε η ζαργάνα και ενέκρινε δοκιμάσαμε κι εμείς. Ψαροφαγία, σου λέει μετά. Καλυμμένη γκουρμεδιά, που γλείφεις δάχτυλα μαζί με όστρακα.
Για εισαγωγή θα έχετε να διαλέξετε από μια σειρά μεζέδων. Τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, κανταΐφι θαλασσινών, σαλάτα Ψάρωμα, άλλες σαλάτες (με συνδυασμούς θαλασσινών και λαχανικών, και πολλές βραστές) ,καβουροσαλάτα, ρεγκοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια, γαρίδες, καραβίδες, χταποδάκια, καλαμαράκια σε πολλαπλές παραλλαγές. Και παρασκευές πρωτότυπες ή παραδοσιακές, φτιαγμένες με μεράκι, όπως μπακαλιάρος σοφρίτο, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μπακαλιάρος φούρνου.
Το βαρύ πυροβολικό όμως του θέματος είναι τα μεγάλα φρέσκα ψάρια σχάρας, που τα ψήνουν αριστουργηματικά με τους χυμούς τους. Στα κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια και πετροσωλήνες, αχινούς, χτένια, κωλοχτύπες και φρέσκους αστακούς, μην αντισταθείτε αν τα βρείτε, είναι φρεσκότατα, εγγυημένα από ελληνικά νερά. Επίσης μην αντισταθείτε στα ριζότι και τις μακαρονάδες με θαλασσινά, τα φτιάχνουν υπέροχα. Πολύ λιμπιστερά είναι και τα γλυκά τους, όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, σπιτικά και με μεράκι. Καρυδόπιτα, μπακλαβάς, λεμονόπιτα, λουκουμάδες και παγωτά θα κλείσουν το γεύμα σας.
Στο Ψάρωμα θα ζήσετε μια φιλότιμη προσπάθεια ανάδειξης της ψαρικής κουζίνας, με τους υπεύθυνους να είναι γνώστες στην επιλογή και το φτιάξιμο των φαγητών τους.
Ψάρωμα, Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 210 6839.348, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από 1 μ.μ. έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 25-35
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.