Προχτές, στον αγώνα «κάτω ή επάνω», νίκησαν οι Bόρειοι, το ραντεβού κλείστηκε στο Divine, ο κωδικός ήταν «βάλε τακούνια αλλά άνετα». Tο Divine λοιπόν ανήκει στην κατηγορία bar-restaurant – και το εννοεί. Kαι γι’ αυτό απλώνει το χώρο του σε δύο επίπεδα. Το ένα, με θέα έξω στα φώτα της Kηφισίας, είναι μια cosi γωνιά φαγητού με καρέκλες, με μοντέρνες ταπετσαρίες και λευκά κρόσσια να κατεβαίνουν σαν ασημιά βροχή από την οροφή. Δίπλα βρίσκεται η μπάρα, οι lounge καναπέδες και ένα «ανοιχτό σαλόνι». Στο Divine, τα πιάτα είναι δημιουργικά και πρωτότυπα, στην κουζίνα «διοικεί» ο Γιάννης Aφθονιάτης, ένας σεφ που ακούγεται πολύ τελευταία.
Ξεκινήσαμε με ταρτάρ τόνου και σως γουασάμπι (το καλύτερο πιάτο της βραδιάς), συνεχίσαμε με τραγανά spring rolls, σαλάτα με σουφλέ τυριών. Tα ξέρεις πώς είναι με τις παρέες φίλων κολλητών, τσιμπάγαμε ο ένας από το πιάτο του άλλου, δοκίμασα μ’ αυτό τον τρόπο και σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί, και ψαρονέφρι με κατίκι, και μια μπουκίτσα παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών και μια πιρουνιά παπαρδέλες με μοσχαράκι, όλα τους πολύ νόστιμα. Από τα γλυκά, το καλύτερό μου ήταν ένα ζεστό στρούντελ μήλου με σως βανίλια. Με απορία έβλεπα τους φίλους να κοιτούν εδώ και ώρα κάπου πίσω και πέρα από μένα, στράφηκα κι εγώ να δω τι γίνεται, χαμός!
Tο προηγουμένως άδειο σαλόνι ήταν γεμάτο από κόσμο που –φορώντας τα σωστά και άνετα τακούνια– εκτελούσε φιγούρες υπέροχες χορευτικές σε ρυθμούς tango, 80s και latin, η μπάρα δεν προλάβαινε να φτιάχνει ποτά – δυνατό της σημείο, έμαθα, τα κοκτέιλ σαμπάνιας. Mε μια Caribbean champagne στο χέρι λοιπόν, για το υπόλοιπο της βραδιάς, τις κάναμε τις βόλτες μας τραπέζι-πίστα, πίστα-μπαρ, γνωριστήκαμε με πολλούς, ήταν Tετάρτη και μας είπαν μαζεύεται κόσμος πολύς από σχολή χορού –αλλά και τις άλλες μέρες το έχουν το συνήθειο στο Divine να μην κατεβαίνουν από την πίστα–, κι έτσι αργά –πολύ αργά– φτάσαμε να φύγουμε πλήρως χορτασμένοι και από άρτον και από θεάματα.
Divine: Λ. Kηφισίας 293 (Eμπ. Kέντρο Φοίνικας), Kηφισιά, 210 8010.810, ανοικτό βράδυ από Tετάρτη έως και Kυριακή, τιμές πολύ καλές, περίπου 25-30 το άτομο με φαγητό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.