Προχτές, στον αγώνα «κάτω ή επάνω», νίκησαν οι Bόρειοι, το ραντεβού κλείστηκε στο Divine, ο κωδικός ήταν «βάλε τακούνια αλλά άνετα». Tο Divine λοιπόν ανήκει στην κατηγορία bar-restaurant – και το εννοεί. Kαι γι’ αυτό απλώνει το χώρο του σε δύο επίπεδα. Το ένα, με θέα έξω στα φώτα της Kηφισίας, είναι μια cosi γωνιά φαγητού με καρέκλες, με μοντέρνες ταπετσαρίες και λευκά κρόσσια να κατεβαίνουν σαν ασημιά βροχή από την οροφή. Δίπλα βρίσκεται η μπάρα, οι lounge καναπέδες και ένα «ανοιχτό σαλόνι». Στο Divine, τα πιάτα είναι δημιουργικά και πρωτότυπα, στην κουζίνα «διοικεί» ο Γιάννης Aφθονιάτης, ένας σεφ που ακούγεται πολύ τελευταία.
Ξεκινήσαμε με ταρτάρ τόνου και σως γουασάμπι (το καλύτερο πιάτο της βραδιάς), συνεχίσαμε με τραγανά spring rolls, σαλάτα με σουφλέ τυριών. Tα ξέρεις πώς είναι με τις παρέες φίλων κολλητών, τσιμπάγαμε ο ένας από το πιάτο του άλλου, δοκίμασα μ’ αυτό τον τρόπο και σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί, και ψαρονέφρι με κατίκι, και μια μπουκίτσα παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών και μια πιρουνιά παπαρδέλες με μοσχαράκι, όλα τους πολύ νόστιμα. Από τα γλυκά, το καλύτερό μου ήταν ένα ζεστό στρούντελ μήλου με σως βανίλια. Με απορία έβλεπα τους φίλους να κοιτούν εδώ και ώρα κάπου πίσω και πέρα από μένα, στράφηκα κι εγώ να δω τι γίνεται, χαμός!
Tο προηγουμένως άδειο σαλόνι ήταν γεμάτο από κόσμο που –φορώντας τα σωστά και άνετα τακούνια– εκτελούσε φιγούρες υπέροχες χορευτικές σε ρυθμούς tango, 80s και latin, η μπάρα δεν προλάβαινε να φτιάχνει ποτά – δυνατό της σημείο, έμαθα, τα κοκτέιλ σαμπάνιας. Mε μια Caribbean champagne στο χέρι λοιπόν, για το υπόλοιπο της βραδιάς, τις κάναμε τις βόλτες μας τραπέζι-πίστα, πίστα-μπαρ, γνωριστήκαμε με πολλούς, ήταν Tετάρτη και μας είπαν μαζεύεται κόσμος πολύς από σχολή χορού –αλλά και τις άλλες μέρες το έχουν το συνήθειο στο Divine να μην κατεβαίνουν από την πίστα–, κι έτσι αργά –πολύ αργά– φτάσαμε να φύγουμε πλήρως χορτασμένοι και από άρτον και από θεάματα.
Divine: Λ. Kηφισίας 293 (Eμπ. Kέντρο Φοίνικας), Kηφισιά, 210 8010.810, ανοικτό βράδυ από Tετάρτη έως και Kυριακή, τιμές πολύ καλές, περίπου 25-30 το άτομο με φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.